Alvar Aalto -matkailureitti houkuttelee kulttuurinnälkäisiä kävijöitä

Alvar Aallon arkkitehtuurin ympärille rakennettu valtakunnallinen, matkailijoita palveleva verkkopalvelu visit.alvaraalto.fi on avattu. Sivustolta löytyy mielenkiintoinen ja edustava kokonaisuus Alvar Aallon

Alvar Aallon arkkitehtuurin ympärille rakennettu valtakunnallinen, matkailijoita palveleva verkkopalvelu visit.alvaraalto.fi on avattu. Sivustolta löytyy mielenkiintoinen ja edustava kokonaisuus Alvar Aallon arkkitehtuuria eri vuosikymmeniltä ympäri Suomen. Arkkitehtuurikohteiden lisäksi palveluun on koottu tasokkaita matkailupalveluja, jotka houkuttelevat paikallisen kulttuurihistorian, luontokohteiden sekä majoituspaikkojen ja lähiruoan äärelle.

Kouvolan liittyminen Aalto-kaupunkien verkostoon alkuvuodesta 2017 mahdollisti Kouvolan pääsyn mukaan visit.alvaraalto.fi -matkailusivustolle. Matkailulle Kouvolan Aalto-kohteet avaavat uusia mahdollisuuksia ja tuovat kaupungille kansainvälistä näkyvyyttä. Kouvolasta löytyy pitkälti hyödyntämätön matkailuvaltti, jossa on runsaasti Aallon 1930-50-luvuilla paperitehtaan työntekijöille suunnittelemia rakennuksia sekä Aallon tuotannossa ainoa koulu, Tehtaanmäen koulu. Matkailusivuston lanseerausvaiheessa Kouvolasta on mukana kaksi matkapakettia. Niistä ensimmäinen on Ankkapurhasta Alvar Aaltoon -kävelykierrokseen perustava puolen päivän mittainen retki. Toinen matkapaketti on osallistava, luova ja aktiivinen kahden tai useamman päivän kokonaisuus, jossa tutustutaan Alvar Aalto-arkkitehtuuriin, veneillään Kymijoella Anjalassa ja tehdään taidetta Antareksessa Sippolassa. Kouvolan matkapaketit on tuotteistettu yhteiskehittämisen työpajoissa Xamkin Miljöömatkailu-hankkeen koordinoimana kevään 2018 aikana. VisitKouvolan matkailupalvelut vastaa Aalto-matkapakettien kehittämistä ja tuotteistamisesta yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa sekä niiden markkinoinnista kotimaassa ja kansainvälisesti.

Matkojen suunnittelua helpottamaan visit.alvaraalto.fi -verkkopalvelusta löytyy myös käytännönläheistä tietoa, kuten kohteiden aukioloaikoja ja sijaintikarttoja, matka-aikatauluja sekä matkatoimistojen yhteystietoja.

Alvar Aalto -säätiön koordinoiman verkkopalvelun sisältö on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä matkailualueiden asiantuntijoiden ja paikallisten palveluyrittäjien kanssa. Valtakunnallinen hanke on saanut avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriön Kulttuurin matkailullisen tuotteistamisen hankerahastosta. Suomeksi ja englanniksi julkaistuun verkkopalveluun tuotetaan jatkossa lisää kieliversioita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka