Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Susikannan hoitosuunnitelma oli juuri lausuntokierroksella – Onko suurpetoja sopiva määrä luonnossa?

Sudet ja karhut ovat puhuttaneet Keskilaakson alueella. Sippolan alueella lampaita raadellut susikaksikko on päätetty lopettaa. Yleisesti näkemykset suurpetokantojen hoidosta ja

Sudet ja karhut ovat puhuttaneet Keskilaakson alueella. Sippolan alueella lampaita raadellut susikaksikko on päätetty lopettaa.

Yleisesti näkemykset suurpetokantojen hoidosta ja suojelusta ovat joskus ristiriitaisia. Niin sudelle, karhulle, ilvekselle kuin ahmalle on laadittu kansalliset hoitosuunnitelmat.

Hoitosuunnitelmien avulla pyritään sovittamaan yhteen eri tahojen näkemykset ja edut. Hoitosuunnitelmien perustana on aina ajankohtainen ja luotettava tieto riistaeläimen biologiasta ja ekologisista tarpeista. Riistaeläinkantojen alueelliset erot ja vaikutukset alueella asuville ihmisille sekä paikallisten ihmisten näkemykset otetaan huomioon hoitosuunnitelmia laadittaessa. Hoitosuunnitelmilla vastataan myös Suomea koskeviin kansainvälisiin velvoitteisiin lajien suojelusta.

Hoitosuunnitelmien laadinnassa on keskeisenä periaatteena avoimuus ja kansalaisten osallistuminen. Hoitosuunnitelmia varten on tehty tutkimuksia keskeisten sidosryhmien ja yksittäisten kansalaisten tavoitteista, odotuksista ja toiveista koskien suurpetokantojen hoitoa. Tiedot on kerätty kirjallisten kyselyjen, haastattelujen sekä kuulemistilaisuuksien avulla.

Kesän aikana on kerätty lausuntoja susikannan hoitosuunnitelmasta. Hoitosuunnitelman on tarkoitus olla Suomen susikannan ja suteen liittyvien konfliktien hallinnan työkalu ja keskeinen väline susipolitiikan toteuttamisessa. Suunnitelmalla vastataan myös kansainvälisisiin velvoitteisiin lajin suojelusta. Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.