Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veteraanityössä siirrytään perinneaikaan – Pro Patria -taulujen etsintä käynnissä

Olemme siirtymässä aikaan, jolloin sotaveteraanien ja heidän puolisoidensa määrä vähenee ja loppuu. Sotaveteraaniliitto on käynnistänyt valtakunnallisen hankkeen perinneyhdistysten perustamisesta. Perinnetyö

Olemme siirtymässä aikaan, jolloin sotaveteraanien ja heidän puolisoidensa määrä vähenee ja loppuu. Sotaveteraaniliitto on käynnistänyt valtakunnallisen hankkeen perinneyhdistysten perustamisesta. Perinnetyö koskee Suomen talvisodan ja jatkosodan sekä Lapin sodan veteraanien muiston vaalimista. Muiston kohteina ovat heidän työnsä, uhraustensa merkitys, ponnistelut sota-aikana ja jälleenrakennus sekä elämä tähän päivään saakka.

Perinnetyössä Iitti ja Kouvola muodostavat yhdessä pohjoisen alueen ja Etelä-Kymenlaaksossa Hamina, Kotka ja Kaakonkulma omansa. Valtakunta on jaettu noin 40–50 perinneyhdistysalueeseen.

Eräänä perinteen tallentamiseen liittyvänä työnä on etsiä paikkakuntien Pro Patria -taulut. Kouvolan kaupunginosien vastuut on jaettu eri henkilöiden kesken. Entisen Anjalankosken taulujen etsinnästä vastaa Paavo Mikkonen, puhelinnumero 044 550 9375, s-posti paavo.j.mikkonen@gmail.com. Taulut kuvataan, tiedot kootaan ja keskustellaan taulun omistajan kanssa Pro Patria -taulun säilyttämisestä. Pyydämme ystävällisesti tauluista tietäviä ottamaan yhteyttä Paavo Mikkoseen.

Sotiemme veteraanien perinnetoimikunta