Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide. Rippikirkkoni

Ajelin siinä Myllykosken kirkon ohitse ja oli pakko oikein pysähtyä. Seurakunta on rakennuttanut kirkon viereen uudet toimitilat. Entinen seurakuntasali tuhoutui

Ajelin siinä Myllykosken kirkon ohitse ja oli pakko oikein pysähtyä. Seurakunta on rakennuttanut kirkon viereen uudet toimitilat. Entinen seurakuntasali tuhoutui käyttökelvottomaksi suunnitteluvirheiden takia (tasakatto, ei räystäitä). Nyt rakennuksia on kolme ja niissä harjakatot, ei pitäisi enää ainakaan kattojen vuotaa.

Mutta eikö kenellekään tullut mieleen miltä ne näyttävät? Auschwitz–Birkenau oli Puolassa sijainnut natsien suurin keskitys-/tuhoamisleiri. Sen loputtomat rakennukset (parakit) olivat aikalailla saman näköisiä. Niitä oli vierekkäin ja peräkkäin silmänkantamattomiin. Yhdennäköisyys niiden ja näiden uusien rakennusten välillä on silmiinpistävä.

Natsien ”lopullinen ratkaisu” ei toteutunut, mutta tuli selväksi, kuinka paha ihminen voi olla. Nyt kun katselen rippikirkkoani, ajatukseni ovat väkisinkin jossain muualla.

Jarmo Jokivirta