Mielipide. Ulkoilijoiden ahkerassa käytössä oleva Inkeroinen-Myllykoski maakaasulinja tarvitsee pikaisesti kunnostusta

Inkeroistem ja Myllykosken välillä oleva maakaasulinjan ulkoilureitti on suosittu, koska se on helposti eri paikkakuntalaisten ulottuvilla ja reittiä voi hyödyntää

Koronavuosi on lisännyt ulkona liikkumista ja tänä talvena on luntakin saatu. Kuvituskuva.

Antero Pöyhönen

Inkeroistem ja Myllykosken välillä oleva maakaasulinjan ulkoilureitti on suosittu, koska se on helposti eri paikkakuntalaisten ulottuvilla ja reittiä voi hyödyntää hiihtäjät, pyöräilijät, lenkkeilijät, suunnistajat, koiran ulkoiluttajat jne.

Reitti vaatisi pikaista kunnostusta, jotta sen käyttöaste pysyisi hyvänä. Tarvittaisiin vesakoiden niittoa vuosittain, kivien poistoa, siltojen kunnostusta ja kevyt tasauskin olisi paikallaan. Tähän pyydettiin rahaa Kouvolan kaupungilta, mutta sitä ei saatu, vaikka kyseessä on vain muutaman tuhannen euron sijoitus hyvinvointiin. Ulkoilu kaikessa muodossaan on lisääntynyt silminnähtävästi koronankin takia.

Kaasulinja on aina ollut entisen Anjalankosken ylpeyden aihe, kun sinne suurella työllä saatiin valaistuskin vuosia sitten. Asiaa yritetään viedä eteenpäin eri tahoilla ja toivon, että se johtaa myös haluttuun lopputulokseen. Enkä varmasti ole ainoa joka toivoo, että tämä projekti hoidetaan kuntoon ja reitti pysyy ihmisten turvallisessa käytössä vielä tulevinakin vuosina.

Antero Pöyhönen

Kommentoi