Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni. Sinun, minun, meidän lehtemme

Kädessämme on juuri nyt eteläisen Kouvolan oman paikallislehden, Keskilaakson 90-vuotisjuhlanumero. Olen iloinen ja ylpeä, että minulle on tullut mahdollisuus kirjoittaa

Kädessämme on juuri nyt eteläisen Kouvolan oman paikallislehden, Keskilaakson 90-vuotisjuhlanumero. Olen iloinen ja ylpeä, että minulle on tullut mahdollisuus kirjoittaa juuri tähän juhlalehteen.

Nyt 65-vuotiaana äijän köriläänä muistan, kuinka jo ihan pikkupoikana kotona ja naapurissa puhuttiin siitä, tästä ja tuosta asioista tai henkilöistä, joista Kymen Keskilaaksossa oli ollut juttua. Vähän myöhemmin, kun urheiluharrastukset tulivat vahvasti mukaan elämään Vihurin ja erityisesti Purhan kautta, niin sittenhän sitä vasta äijää oltiin, kun saatiin nimi lehteen urheilusuoritusten myötä. Isä, äiti, mammat, papat, eno, setä, kummit, naapurit ynnä muut kehuivat ja huomauttelivat, että ”taas olet saanut palkinnon”, tai hyvinpäs olette pelanneet, taas voititte. Kivoja muistoja.

1975 lehti otti nimekseen Anjalankosken Sanomat samalla, kun Anjalan ja Sippolan yhdistyttyä syntyi uusi Anjalankosken kauppala. Vuodet vierivät, ja Harri poikakin siirtyi toisenlaisten, vielä urheiluakin kovempien harrastusten pariin. Opinnot Kauniaisissa sijaitsevassa Työväen Akatemiassa 1977–1979 herättivät kiinnostukseni yhteiskunnallisiin asioihin siinä määrin, että sillä polulla olen viihtynyt näihin päiviin asti. Ensituntuma ja into oli kyllä tullut jo aiemmin Teiniliiton toiminnan kautta. Innostajina siellä olivat kovat nimet Erkki Liikanen ja Jorma Westlund.

Anjalankosken Sanomien aikaan ajoittui kohdallani sellainen ikimuistoinen ja hieno jakso, kun sain kuulua tämän paikallislehden hallitukseen. Kuuluimme silloin Sanoma konserniin ja omistajayhtiö oli Sanoma Lehtimedia Oy. Voin sanoa, että oli hienoa olla mukana Suomen arvostetuimman mediakonsernin työskentelyssä. Hallituksemme puheenjohtajana toimi Martti Ojares. Hieno herrasmies, ammattilainen.

2011 Sanoma konserni luopui paikallislehdistä – valitettavasti. Omistajaksi tuli Länsi-Savo konserni. Tältä ajanjaksolta mieleen on jäänyt lähinnä nimen muuttuminen Keskilaaksoksi. Tapahtui ikään kuin paluu juurille. Huomion arvoista oli myös erittäin tiukan talouden aika ja lehden muuttuminen 1-päiväiseksi. 2019 vaihtui omistaja jälleen, kun Keskisuomalainen-konserni tuli omistajaksi.

On haasteellista, kun lehtialalla omistajat vaihtuvat ja toimintatapoja muutetaan. Näyttää kuitenkin, että Keskilaakso on näistä muutoksen vuosista selvinnyt hyvin. Tuntuu, että pari vuotta sitten laajeneminen Elimäen ja Korian suuntaan on tuonut Keskilaakso-lehteen uutta tunnetta, voimaa ja värikkyyttä.

Paikallislehdellä on aina oma tehtävänsä: Keskilaakso on antanut oman palvelulupauksensa, jonka haluan tähän liittää: Keskilaakso toimii keskisen Kymenlaakson puolestapuhujana. Paikallislehti kertoo eteläisen Kouvolan mielenkiintoisimmat puheenaiheet.

Yrittäjien, muiden alueen toimijoiden ja asukkaiden yhteistyötä korostetaan ja ne tuodaan lehden eri kanavissa esille palvelujen säilymiseksi lehden toiminta-alueella.

Lähipalveluja tulee kehittää ja arvostaa tasapuolisesti koko Kouvolan alueella, että taajamat säilyvät elävinä.

Hyvät lukijat, tämä palvelulupaus on meille eteläisen Kouvolan asukkaille iso kädenojennus ja merkittävä tekijä, kun alueemme yhteisöllisyyttä vahvistetaan. Seuraan mielenkiinnolla, kun lehtemme alkaa haastamaan palvelulupauksellaan pikapuoliin tulevien kuntavaalien Etelä-Kouvolasta tulevia ehdokkaita. Seuraa sinäkin.

Keskilaakso on yksi Suomen vanhimmista paikallislehdistä. Uskon, että se on myös yksi eniten luetuista paikallislehdistä. Näistä tosiasioista seuraa, että Keskilaakson arvostus paikallislehtikartalla on hyvä.

Haluan omasta ja Kouvolan kaupungin puolesta kiittää ja onnitella kaikkia lehden tekemiseen osallistuvia.

Harri Helminen

maakuntaneuvos

Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja