Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide. Kuinkahan paljon maksavat kouvolalaisten Kela-kyydit sairaalahoitoihin Kotkaan?

Kun päätettiin, että Ratamoa aletaan suunnitella ja joskus rakentaakin ruvettiin ajamaan Kuusankosken aluesairaalaa alas, vaikkei ollut mitään vastinetta tilalle. Kaikki

Kun päätettiin, että Ratamoa aletaan suunnitella ja joskus rakentaakin ruvettiin ajamaan Kuusankosken aluesairaalaa alas, vaikkei ollut mitään vastinetta tilalle. Kaikki oli siellä toimivaa ja monet ihmiset saivat avun esimerkiksi päiväkirungiassa.

Ruvettiin ajamaan rahtia Kotkaan. Se oli tosi paha Pohjois-Kymenlaakson potilaille. Sairaala olisi pitänyt olla niin kauan rinnalla, kun olisi ollut uusi ratkaisu Kouvolassa valmis. Nyt ihmisten odotusajat hoitoon on tullut kestämättömäksi. Ystäväni kertoi, että on ollut nyt tyräleikkausjonossa nyt 7 kuukautta. Yksityiselle pääsisi heti viikon varoajalla, mutta se maksaa 2700 euroa. Siihen ei moni pysty. Nämä hommat oli ennen Poksin jokapäiväistä työtä. Kun Ratamosta puhuttiin, täällä kävi ministerit kertomassa suu vaahdossa, että teille tulee hyvä ja toimiva laitos. Ei tullut. Veitsiä ei käytetä Ratamossa, kun syömiseen. Ja matkustelu vielä Kotkan tiellä on toinen asia mikä ei ole edennyt mihinkään, vaikka päät kivipylväsmäellä ovat vaihtuneet.

Toinen asia missä tehtiin suuri virhe on, kun Ratamoon ei tehty sädehoidon yksikköä. Kun tollainen pytinki mikä sinne nyt on tulossa, olisi suuri helpotus sairaille ihmisille, jotka 15 minuutin hoidon takia joutuvat pelkäämään sairaina, kun ajetaan Kotkaan. Sanoisin että päättäjät on todella pettäneet veronmaksajia kertomalla, että kaikki tulee parantumaan Ratamon auettua.

Kolmas asia. Sairaalan paikka olisi ollut Kouvolan ja Kotkan puolessa välissä, mihin olisi helppo tulla joka suunnalta ja hyvät laajentamismahdollisuudet. Sairaalaa ei rakenneta vuodeksi. Siksi pitäisi katsoa tulevaisuuteen eikä rakentaa tollaiseen sumppuun häiritsemään siellä jo asuvia ihmisiä. Kotkaan vain kaksi sisäänmenotietä ja mereltä tuskin on montaa tarvitsijaa.

Kymsoten johto on minun mielestä epäonnistunut työssään. Velkataakka vain lisääntyy ja maksajana ollaan myö kaikki veronmaksajat.

Vielä olisi kiva tietää veronmaksajan, että kuinka paljon on esimerkiksi Kela-kyytien hinta vuodessa Kotkan sairaalamatkoista pohjois-kymenlaaksolaisen osalta. Mikä on se säästö kun sairaita ajetaan Kotkaan?

Unto Lehtinen

nykyinen veronmaksaja