Joel Naukkariselle henkilökohtainen hopea ja voitto sekajoukkuekilpailussa sisäsoudun MM-kilpailuissa

Suomalaiset saavuttivat 14 mitalia sisäsoudun MM-kilpailuista. Päätöspäivänä mitalitilille kilahtivat vielä henkilökohtainen MM-hopea Joel Naukkariselle ja MM-kulta Suomen ykkösjoukkueelle Joel Naukkarinen,

Joel Naukkarinen otti lauantaina MM-hopeaa henkilökohtaisessa tunnin kilpailussa ja MM-kultaa sekajoukkuekilpailussa. Kuva: Marika Makkonen, Kuopion alueen urheiluakatemia

Keskilaakso

Suomalaiset saavuttivat 14 mitalia sisäsoudun MM-kilpailuista. Päätöspäivänä mitalitilille kilahtivat vielä henkilökohtainen MM-hopea Joel Naukkariselle ja MM-kulta Suomen ykkösjoukkueelle Joel Naukkarinen, Toni Koski, Sonja Peltola, Anni Keisanen sekajoukkuekilpailussa.

Sisäsoudun MM-kilpailujen viimeinen päivä alkoi suomalaisittain hyvin, kun kilpailuissa neljä matkaa urakoinut Joel Naukkarinen otti ensimmäistä kertaa kilpailuohjelmassa olleen tunnin kilpailussa MM-hopeaa.

– Rankka matka ja vähän harmitti se, että en pystynyt pitämään niin kovaa vauhtia, mitä oletin, viestitti Kuopion torilla tunnin kilpailussa hopeaa saanut Joel Naukkarinen.

– Eniten suorituskyvyssä yllätti, että tunnin vauhti oli paljon anaerobisempi mitä treenien perusteella oletin, analysoi Joel Naukkarinen viimeistä henkilökohtaista kilpailuaan.

– Vaikutti varmaan nuo aiemmat viikon kisat siihen, että oli anaerobisempaa tekemistä, mitä normaalisti. Se oli paras mitä tänään pystyi, arvioi Itä-Suomen yliopistosta lääkäriksi valmistuva Naukkarinen.

– Hämmästytti, miten pitkä aika tunti oli kisassa, mutta kisaa seuraava tunti taas meni silmänräpäyksessä, kun piti palautua seuraavaa kisaa varten, naureskeli Naukkarinen ja viittasi vielä viimeiseen kilpailuunsa (sekajoukkuekilpailu).

– Minulla on ollut aivan erinomainen huolto koko viikon ajan, kiitteli Naukkarinen ja mainitsee Antti Heinäsen, kuka ollut viimeiset kaksi kuukautta tiiviisti tukena ja tehnyt paljon töitä. Antti Heinänen toimii myös eilen yhdistetyn normaalimatkalla MM-hopeaa voittaneen Ilkka Herolan taustajoukoissa.

Joel Naukkarinen osallistuu viikon päästä pariairokaksikko parinsa Olli-Pekka Karppisen kanssa näyttökilpailuihin, joissa ratkaistaan muun muassa olympiakarsintapaikka sekä EM-kisapaikka.

Sekakilpailussa kilpailtiin kolmen minuutin kilpailu, jossa käytiin tiukka kilpailu Suomen ja Egyptin välillä, joka päättyi tällä kertaa Suomen niukkaan voittoon ja maailmanmestaruuteen. Joukkue koostui kahdesta miehestä ja kahdesta naisesta. Suomalaisten voittajajoukkueessa soutivat aiemmin päivällä jo MM-hopeaa henkilökohtaisella matkalla voittanut Joel Naukkarinen, pääasiassa crossfitin puolella kilpaileva Toni Koski sekä naisten joukkuekilpailussa MM-hopeaa voittaneet Anni Keisanen ja Sonja Peltola.

Lauantain suomalaismitalistit:

M tunnin kilpailu: 1.Benjamin Reuter, Saksa 2. Joel Naukkarinen, Suomi 3. Tom Solesbury, Iso-Britannia.

Sekajoukkuekilpailu 3min: 1.Suomi 1 (Joel Naukkarinen, Toni Koski, Sonja Peltola, Anni Keisanen) 2. Egyptian Nationale Team, Egypti, 3. Concept Fitness

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka