0

Ryönänsuon leikkipaikka Inkeroisissa ja Välitien leikkipaikka Elimäellä poistetaan käytöstä tänä vuonna

Kouvolan leikkipaikkaselvityksen mukaan kuntalaisille tarjotaan tasapuoliset, turvalliset, laadukkaat ja monipuoliset leikkipaikat. Leikkipaikkoja onkin kunnostettu, mutta myös poistettu käytöstä.
Tänä vuonna Keskilaakson alueella poistettavaksi on esitetty Välitien leikkipaikka Elimäellä ja Ryönänsuon leikkipaikka Inkeroisissa. Tänä vuonna on tarkoitus saneerata kolme uutta leikkipaikkaa. Yksi niistä sijaitsee Inkeroisissa.

Alkuvuodesta inkeroislainen Jenni Niinimäki oli huolissaan Inkeroisten Veikkolassa sijaitsevan Metsätien leikkipuiston tilanteesta. Hän teki adressin leikkipuiston säilyttämisen puolesta.
– Tilanteesta ei ole kuulunut mitään. Toivon todella, että puisto ei olisi lakkautuslistalla enää. Odotamme, että pääsemme Emilian kanssa sinne tepastelemaan.

Tekninen lautakunta käsittelee leikkipuistoverkostoa 23.2. kokouksessaan.

2 kommenttia aiheesta “Ryönänsuon leikkipaikka Inkeroisissa ja Välitien leikkipaikka Elimäellä poistetaan käytöstä tänä vuonna

 • 21.2.2021 at 09:46
  Permalink

  Inkeroinen-Anjala alueella on vain 8 leikkipaikkaa, oista nyt 1 ehdotettu poistettavaksi. 30 miljoonaa jäi ylijäämää, kun Kouvola vetäisi koronatukia, joten kyllä niistä rahoista on syytä löytyä leikkipaikkojen kunnostukseen rahat. Erittäin laadukkaat ja hyvät leikkipaikat on saatava lapsille. Eikä matkat saa olla pitkiä niihin. Kävellen päästävä. Kyllä on erikoinen tapa kohdella veronmaksajia Kouvolassa. Elimäen lukio suljetaan säästöjen vuoksi, mutta nyt apulaisrehtorin virka suunnitteilla sen takia, korvaavaan kouluun. Kuntavaaleja odotellessa.

  Reply
 • 24.2.2021 at 19:44
  Permalink

  Nyt on Kouvolan aika herätä! Miksi emma arvosta sitä mitä meillä on. Meillä on arvokas luonto – lapsiemme paras oppiomisympäristö. Luonto katoaa ympäriltämme koaa vauhtia. Nyt on Tanskassakin herätty samaan ilmiöön. Leikkipaikat ja villi luonto pitää palauttaa. Katso hieno dokumenttisarja, kuinka koko kylä vauvasta mummoon ja vaariin palauttaa luonnon leikkipaikat.
  Katso nyt Yle Teema & Fem & Areena: ”Haluamme luonnon takaisin” Pohjois-Jyllannin Hjørringissä ruohonleikkurit ovat nykyään toimettomina. Keväästä 2019 lähtien kunnan asukkaat ovat päättäneet lisätä ympäristöönsä uhanalaisten perhosten, villimehiläisten ja kukkakärpästen luontaisia elinympäristöjä. Lyhyiksi leikatut nurmikentät ja trendikkäät puutarhat antavat nyt tilaa luonnonvaraisille kukkiville kasveille, jotka tarjoavat ravintoa hyödyllisille pölyttäjille. Kunta on projektin eturintamassa, mutta voiko tanskalainen maajussi Frank Erichsen innostaa ja motivoida myös paikallisia asukkaita näkemään rikkaruohot uudella tavalla? Tanskalainen dokumenttisarja hyönteisten pelastamisesta.

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...