0

Anjalan ja Tehtaamäen koulut yhdistetään hallinnollisesti Inkeroisten yhteiskouluun syksyllä – Yhteinen rehtori koordinoisi Inkeroisten uuden yhtenäiskoulun suunnittelua

Osana peruskoulujen kehittämistä valmistellaan peruskoulujen hallinnollisia yhdistämisiä, jolla pyritään valmistautumaan tulevaan kouluverkon tiivistymiseen hyödyntämällä yhteistä hallintoa ja resursseja. Asiaa käsitellään kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa 24. helmikuuta.
Jo tämän vuoden talousarviossa valmistaudutaan perusopetusverkon tiivistämiseen yhdistämällä koulujen rehtorien tehtäviä tulevien yhtenäiskoulujen ja lähellä toisiaan sijaitsevien koulujen osalta.

Perusopetuksen oppilasmäärät ovat laskeneet vuosittain noin 150 oppilaalla, mikä vaikuttaa tulevan kouluverkon rakenteeseen koulurakennusten investointitarpeiden ohella. Perusopetusverkon tiivistämiseen tähtäävää koulujen investointiohjelmaa on aikaistettu vuoden 2021−2024 taloussuunnitelmassa. Isot kouluhankkeet kestävät useita vuosia, ja tänä aikana on jo hyvä valmistautua yhteiseen hallintoon, resurssien käyttöön ja yhteisen toimintakulttuurin rakentamiseen.

Hallinnollisia yhdistämisiä on valmisteltu perhekeskusalueittain. Ensimmäiseksi valmistelussa on Anjalan ja Tehtaanmäen koulun hallinnollinen yhdistäminen Inkeroisten yhteiskouluun sekä Jokelan- ja Niinistön koulujen hallinnollinen yhdistäminen 1.8.2021 alkaen. Jatkossa Inkeroisten uuden yhtenäiskoulun suunnittelua koordinoisi yksi yhteinen rehtori. Jokelan- ja Niinistön kouluilla on tällä hetkellä kaksi rehtoria ja yhdistämisen jälkeen sinne perustetaan yksi virkarehtorin tehtävä.
Lisää koulujen hallinnollisia yhdistämisiä on suunniteltu vuodelle 2022 Valkealan yläkoulun ja Kirkonkylän alakoulun, Saviniemen koulun ja Myllykosken yhteiskoulun sekä Pilkan koulun ja Kymintehtaan koulun osalta. Osassa yhdistämisiä suunnitteilla on rehtorin tehtävän täyttäminen määräaikaisesti. Kouluihin perustetaan tarvittaessa virka-apulaisrehtorin virkoja koulun opetusryhmien määrän perusteella, joka toisi tukea rehtorin arkeen. Mansikkamäen- ja Eskolanmäen koululla toimii jo tällä hetkellä hallinnolliseen työhön keskittyvä virka-apulaisrehtori.
Kaunisnurmen-, Carea-, Urheilupuiston koulun ja Kouvolan yhteiskoulun hallinnollinen yhdistäminen tehdään Keskustan yhtenäiskoulun hankesuunnitelman valmistumisen jälkeen. Eskolanmäen- ja Vahteron koulun hallinnollinen yhdistäminen tehdään Keskustan yhtenäiskoulun rakentamisen yhteydessä.
Kouvolan kaupungin perusopetuksen rehtorit ovat tuoneet omat esiin omat näkemyksensä koulujen hallinnollisiin yhdistämisiin. Rehtorien vastauksissa korostuvat talous, henkilöstö, johtaminen, nykyinen työmäärä sekä turvallisuuteen liittyvät asiat. Rehtoreiden esiin nostamat näkemykset ja huolet pyritään ottamaan huomioon hallinnollisia yhdistämisiä valmisteltaessa. Järjestelyissä halutaan turvata kaikille turvallinen ja laadukas oppimis- ja työympäristö tukemalla rehtoreita heidän vaativassa työssään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...