0

Kouvolassa helpotuksia lasten- ja nuorten harrastustoiminnan rajoituksiin

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä siirsi Kymenlaakson epidemiatilanteessa kiihtymisvaiheeseen 17.2.

Kymenlaakson koronavirustilanne on viime viikkoina selvästi parantunut, kertoo turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén.

– Tilanne on kuitenkin hyvin epävarma, sillä erityisesti pääkaupunkiseudulla tartunnat ovat kääntyneet selvään nousuun ja virusvarianttien määrä Suomessa kasvaa koko ajan.

Tulevien hiihtolomien pelätään kiihdyttävän koronavirusepidemiaa Uudenmaan lisäksi myös muualla Suomessa.

– Rajoituksia tulee purkaa tässä tilanteessa vain hyvin varovasti ja harkiten, Franzén kertoo.

– Pyrimme nyt ensisijaisesti helpottamaan lasten ja nuorten vapaa-ajan toimintaa ja tukemaan heidän hyvinvointiaan pitkittyvässä tilanteessa.

Kouvolan urheilu- ja sisäliikuntapaikat (myös uimahallit) ovat suljettuna yleisöltä toistaiseksi.

Alle 18 –vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta sallitaan sisä- ja ulkotiloissa maksimissaan 10 henkilön ryhmissä.  Harjoitteet tulee suunnitella siten, että turvaväli henkilöiden välillä säilyy. Yli 12-vuotiaille suositellaan vahvasti maskin käyttöä harrastustiloissa (pois lukien urheilusuorituksen aikana). Ylioppilaskirjoituksiin osallistujille ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuville suositellaan vahvasti omaehtoista karanteenia ja myös harrastusten keskeyttämistä kaksi viikkoa ennen kirjoituksia ja kirjoitusten ajan.  

18 –vuotta täyttäneiden aikuisten ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty kaupungin toimipisteissä toistaiseksi, pois lukien ammattilais- ja huippu-urheilu. Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä suositellaan myös yksityisille toimijoille.  

Kansalaisopistossa noudatetaan yllä olevia harrastustoiminnan rajoituksia.

Pelien ja otteluiden pelaaminen sekä kilpailutapahtumien järjestäminen on kaupungin toimipisteissä kielletty kaikilla ikätasoilla, pois lukien pois lukien ammattilais- ja huippu-urheilu. Vastaavaa käytäntöä suositellaan myös yksityisille toimijoille. Kilpailu- ja pelimatkoja suositellaan kokonaan vältettäväksi muihin maakuntiin. 

Lainaus- ja palautustoiminta kirjastoissa on avoinna. Omatoimikirjastot avataan arkiaamuisin palveluajan alkuun saakka (iltaisin ja viikonloppuisin suljettu). Kirjastojen työskentely- ja oleskelutilat sekä kirjastoautot avataan rajatusti siten, että turvavälin kaksi metriä noudattaminen on tosiasiallisesti mahdollista. Yleisötapahtumia ei kirjastoissa järjestetä ja lähiopastustilanteet (kuten digiopastus) on toistaiseksi keskeytetty.

Museot ovat avoinna yleisölle kävijämäärää rajoittaen siten, että turvavälin kaksi metriä noudattaminen on tosiasiallisesti tilassa mahdollista. Opastettuja ryhmäkierroksia ja yleisötapahtumia ei järjestetä toistaiseksi.   

 Nuorisotaloissa järjestetään toimintaa alle 18 –vuotiaille maksimissaan 10 henkilön pienryhmissä turvavälit huomioiden. Yli 12-vuotiaille suositellaan maskin käyttöä myös nuorisotaloissa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksen perusteella yleisötilaisuuksien, tapahtumien ja yleisten kokoontumisten yleisömäärä on rajoitettu enintään kymmeneen henkilöön 28.2. asti.

Yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia ei myöskään suositella järjestettäväksi.

Perusopetus on lähiopetuksessa ja varhaiskasvatus toimii normaalisti. Toisella asteella voidaan toteuttaa hallittua välttämätöntä lähiopetusta turvaohjeita ja määräyksiä noudattaen. Lukioissa tulee kuitenkin varmistaa ylioppilaskirjoitusten turvallinen toteutus.

Yli 12-vuotiaille suositellaan erityisen vahvasti kasvomaskin käyttöä

  • julkisessa liikenteessä sekä takseissa kuljettajalle ja matkustajille
  • julkisissa tiloissa ja tilaisuuksissa
  • yksityisten palveluntarjoajien tiloissa (kaupat, pankit jne.)
  • toisen asteen oppilaitoksissa lähiopetuksessa
  • harrastustoiminnassa 
  • työpaikoilla lähityössä
  • sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle kaikissa kontakteissa

Koulujen ja päiväkotien sisätiloissa olevien aikuisten vierailijoiden, huoltajien ja työntekijöiden tulee käyttää kasvomaskia tai -visiiriä.

Kaikkia Kouvolan työnantajia suositellaan edelleen järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...