0

Joukkorokotukset alkavat eri puolilla Kymenlaaksoa 25.2. – Ensimmäiseksi koronarokotusta tarjotaan 85 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille sekä samassa taloudessa asuville

Kymenlaaksossa aloitetaan joukkorokotukset torstaina 25.2. Ensimmäisenä koronarokotuksia annetaan tänä vuonna 85 vuotta täyttäville ja tätä vanhemmille. Uutena linjauksena on, että samaan aikaan rokotusta tarjotaan myös kaikille samassa taloudessa asuville iästä riippumatta. Koronarokotukseen tulee varata aika. Ensimmäinen rokotettavien ryhmä voi varata aikoja keskiviikosta 17.2. alkaen.

85 vuotta täyttäneille kymenlaaksolaisille on lähetetty tällä viikolla kirje, jossa annetaan tietoa koronarokotuksista ja ohjeet ajanvarauksesta. Kymsote toivoo, että läheiset voivat auttaa ikääntyneitä rokotuksen ajanvarauksessa ja itse rokotukseen pääsemisessä. Kirje on lähetetty 5300 kymenlaaksolaiselle, joten puhelinajanvaraus ei pysty käsittelemään kaikkia puheluita saman päivän aikana. Mikäli mahdollista suositellaan käyttämään sähköistä ajanvarausta tai soittamaan esimerkiksi viikolla 8, mikäli puhelinajanvarauksessa on ruuhkaa. Rokotukset alkavat vasta viikko ajanvarauksen avaamisen jälkeen ja rokotukset jatkuvat viikkojen 8-9 jälkeenkin, joten ajanvarauksella ei ole kiire. Ajanvaraus toimii ns. takaisinsoitto-periaatteella.

Kymsotessa on ollut tähän asti käytössä Pfizerin ja Biontechin rokote. Tällä viikolla on saatu lisäksi pienet erät sekä Astra-Zenecan että Modernan rokotteita. Astra-Zenecan rokotetta tullaan käyttämään Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän linjauksen mukaisesti alle 70-vuotaiden rokotuksissa. Modernan rokote puolestaan sopii myös ikääntyneille ja se soveltuu muita valmisteita paremmin myös liikkuvaan rokotustyöhön. Modernan rokotetta saatiin pieni erä eilen torstaina ja rokotukset on jo aloitettu. Modernan rokotteen myötä päästiin aloittamaan säännöllisen kotihoidon asiakkaiden rokotukset.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille on annettu nyt 5950 rokotetta. Koronarokotuksia on annettu ikääntyneille ja muille tehostetun palveluasumisen asiakkaille 2450, ikääntyneille palveluasumisen asukkaille 450 sekä säännöllisen kotihoidon asukkaille 200 rokotusta. Kymenlaaksossa on tähän mennessä annettu yhteensä noin 9050 koronarokotusta. Näistä reilu 2200 on ns. kakkosrokotetta.

Ajanvaraus alkaa keskiviikkona 17.2.Tällöin tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat voivat varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse. Läheiset voivat auttaa sähköisessä ajanvarauksessa, mutta siihen tarvitaan rokotettavan sähköinen tunnistautuminen esimerkiksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Sähköinen ajanvaraus: www.korona.kymsote.fi/koronarokotukset

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...