0

Hallittuun lähiopetukseen siirto tehdään ensimmäiseksi KSAOssa – Lukioissa painopiste ylioppilaskirjoitusten turvaaminen

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän keskiviikkona tekemän arvion mukaan koronavirustilanne on Kymenlaaksossa kääntynyt viimeisen parin viikon aikana parempaan suuntaan. Alue jatkaa kuitenkin vielä ainakin ensi viikkoon leviämisvaiheessa. Mikäli tartuntojen määrä jatkaa laskuaan, voidaan ensi viikolla alkaa harkita Kymenlaakson siirtämistä kiihtymisvaiheeseen.
– Rajoitusten purkamisessa joudumme kuitenkin olemaan erittäin varovaisia, kertoo turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén.
– Vaikka Kymenlaakson koronatilanne on parantunut, tartuntojen määrä on valtakunnallisesti kääntynyt taas nousuun. Myös brittimuunnoksen määrä Suomessa on kasvanut, mikä aiheuttaa uhkaa myös Kymenlaaksossa.

Kaupungin valmiusryhmä päätti torstaina kokouksessaan, että toisen asteen lähiopetusta voidaan koronakoordinaatioryhmän ohjeistuksen mukaisesti alkaa Kouvolassa lisätä hallitusti ja turvamääräyksiä noudattaen. Hallittuun lähiopetukseen siirto tehdään ensimmäiseksi Kouvolan seudun ammattiopistossa KSAOssa, jossa paine lähiopetuksen lisäämiseen on todella iso kädentaitojen opetuksessa. KSAOssa lähiopetus aloitetaan pienryhmissä ja tiukkoja turvamääräyksiä noudattaen.
– Lukioissa keskitymme maaliskuussa turvaamaan ylioppilaskirjoitusten turvallisuuden ja lukiot toimivat ensisijaisesti etäopetuksessa vielä kirjoitusten ajan, kertoo turvallisuuspäällikkö Franzén.
– On erittäin tärkeää, että kirjoituksiin osallistuvien tai valvojien keskuudessa ei pääse tapahtumaan koronavirukselle altistuksia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...