0

Joukkorokotukset alkavat viikolla 8 – Ensimmäisenä rokotetaan 85-vuotiaat ja vanhemmat

Uusia rokotevalmisteita, Astra-Zenecan ja Modernan rokotteita, on todennäköisesti tulossa Kymenlaaksoon tällä viikolla. Palveluasumisen ja säännöllisen kotihoidon asiakkaiden rokotuksia voidaan mahdollisesti aloittaa jo kuluvalla viikolla.
Kymenlaaksossa päästään aloittamaan joukkorokotukset viikolla 8. Ensimmäisenä koronarokotusta tarjotaan tänä vuonna 85 vuotta täyttäville ja tätä vanhemmille. Koronarokotukseen tulee varata aika. Ensimmäinen rokotettavien ryhmä voi varata aikoja keskiviikosta 17.2. alkaen.
85 vuotta täyttäneet kymenlaaksolaiset saavat tarkempaa tietoa ja ohjeet ajanvarauksesta heille viikolla 6 postitettavasta kirjeestä. Kymsote toivoo, että läheiset voivat auttaa ikääntyneitä rokotuksen ajanvarauksessa ja itse rokotukseen pääsemisessä.
Ne 85-vuotiaat ja vanhemmat, jotka ovat Kymsoten säännöllisen kotihoidon asiakkaita, saavat vielä omalta osaltaan lisätietoa omien palveluidensa kautta. Omaishoidon piirissä olevat voivat varata rokotusajan puhelimitse sekä omaishoidettavalle että omaishoitajalle.

Kymsotessa odotetaan tällä hetkellä tietoa muiden kuin nyt käytössä olevan Pfizerin ja Biontechin rokotteen saamisesta Kymenlaaksoon. Viimeisten tietojen mukaan tällä viikolla voisi olla tulossa pienet erät sekä Astra-Zenecan että Modernan rokotteita. Näistä Astra-Zenecan rokotetta tullaan käyttämään Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän linjauksen mukaisesti alle 70-vuotaiden rokotuksissa. Modernan rokote puolestaan antaa mahdollisuuden tehdä paremmin liikkuvaa rokotustyötä erityisesti ikääntyneille, kun sen rajoitukset ovat logistisesti Pfizerin ja Biontechin rokotetta vähäisemmät.
Uudet rokotevalmisteet helpottaisivat tilannetta Kymenlaaksossa. Kymsotea on tiedotettu, että Pfizerin ja Biontechin rokotteiden toimitusmäärät helmikuussa ovat aiemmin ilmoitettua pienemmät. Mikäli uusia rokotevalmisteita saadaan nyt annetun arvion mukaisesti, tämä mahdollistaisi rokotuksien aloituksen myös muun muassa tavallisessa palveluasumisessa ja kotihoidon asiakkailla helmikuun aikana.

Soteammattilaisten ja ympärivuorokautisen hoivan asukkaiden rokotukset ovat jatkuneet eri puolilla Kymenlaaksoa niin 1. kuin 2. rokotuksenkin osalta.
Ammattilaisille on annettu nyt noin 5290 rokotetta. Koronarokotuksia on annettu ikääntyneille ja muille tehostetun palveluasumisen asiakkaille 2510. Kymenlaaksossa on annettu yhteensä noin 7800 koronarokotusta. Näistä reilu 2000 on ns. kakkosrokotetta.
Koronarokotukset soteammattilaisille ja ympärivuorokautisen hoivan asiakkaille jatkuvat koko helmikuun ajan.

Kymsote on suunnitellut joukkorokotuksia useampiin pisteisiin. Yli 85-vuotiaiden rokotukset käynnistyvät Kouvolassa Marjoniemen terveysasemalla.

Kommentteja aiheesta “Joukkorokotukset alkavat viikolla 8 – Ensimmäisenä rokotetaan 85-vuotiaat ja vanhemmat

  • 9.2.2021 at 19:58
    Permalink

    Olemme saaneet kyllästymiseen saakka lukea korona rokotusten tilanteesta ja siitä ketkä saavat ensin ja niin edelleen. Rokotteita on tulossa paljon maahamme ja erilaisia teholtaan. Erimielisiä kommentteja toisen rokotteen antamisen ajankohdasta ym. Voi tulla vielä uusiakin rokotteita! Totuus on, että rokotteita ei ole tullut kuin hyvin vähän. Neljän miljoonan rokotteen, kerrottuna kahdella, saapuminen maahamme on kaukana tulevaisuudessa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...