0

Eve Forsman Band lopettaa – Muistoksi kokoonpanon ystäville Kaunista unta -levy

Pitkän tien yhtyeenä kulkenut Eve Forsman Band on päättänyt lopettaa toimintansa. Muistoksi kokoonpanon lukuisille ystäville EFB on tehnyt seitsemän kappaletta sisältävän tyylikkään Kaunista unta -levyn, joka on saatavilla cd-formaattina. Levy on kuunneltavissa myös Spotifyssa.
– Biisit ovat vuosien varrella syntyneitä ja joihinkin on haettu pitkäänkin lopullista muotoa. Levy on ikään kuin tilinpäätös, joka antaa kattavan kuvan musiikistamme, kertovat Eve ja Japa Forsman.
Levyllä on sekä Japan että Even sävellyksiä. Sanoituksista vastaa Eve ja sovituksista bändi yhdessä. Japa on tuottanut levyn ja se on äänitetty sekä miksattu omassa JEFF-Sound-studiossa Inkeroisissa.
Eve Forsman Band on toiminut vuodesta 1993 lähtien ja julkaissut useita levyjä. Viimeisimmässä kokoonpanossa olivat mukana Eve Forsman (laulu), Japa Forsman (kitarat ja koskettimet), Harri Luiskari (basso) ja Jukka Valtonen (rummut). Kaunista unta -levyllä olivat vierailijoina Mikko Halonen (kitara, koskettimet), Jenni Roslakka (taustalaulut) ja Helena Berg (lauluosuus).
– Kiitokset kaikille yhtyeessä vuosien varrella mukana olleille. Olemme iloisia ja kiitollisia, että olemme saaneet tehdä heidän kanssaan musiikkia, toteavat Forsmanit tyytyväisenä.
– Mutta ei meidän musiikintekomme tähän lopu, vaikka ”bändi olikin tässä”. Jatkamme sitä jollain tapaa, lupaa Japa.
Vuosien varrella EFB on luonut oman tyylisuuntansa, jota on hankala ja turhaakin laittaa tiettyyn lokeroon. Musiikkiin on saatu vaikutteita eri puolilta ja tyylisuunnista, mikä on ollut sen rikkaus.
Viime vuosina bändi on keikkaillut lähinnä perhejuhlissa ja syntymäpäivillä, mutta esiintynyt aiemmin isommillekin yleisöjoukoille.
– Eniten väkeä on ollut meitä kuulemassa vuonna 1997 Venäjän Vologdassa, jossa esiinnyimme konsertissa noin 75 000 katsojan edessä. Vologda oli silloisen Anjalankosken kaupungin ja on tällä hetkellä Kouvolan ystävyyskaupunki. Mutta hyvä tunnelma on ollut usein pienemmilläkin keikoilla, joista moni on jäänyt mieleen uramme kohokohtina, toteaa Eve.
– Tietynlaisia uran kohokohtia olivat myös ne hetket, jolloin ensimmäiset levymme saivat soittoaikaa valtakunnallisilla kanavilla.
EFB:n viimeisen levyn voi hankkia olemalla yhteydessä Forsmaneihin. Tämä onnistuu muun muassa facebook-sivujen kautta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...