0

MYPA matkaa sunnuntaina PEPOn vieraaksi Suomen Cupissa

Jalkapallokauden 2021 viralliset pelit alkavat MYPAn osalta sunnuntaina, kun joukkue kohtaa lappeenrantalaisen PEPOn vieraskentällä Suomen Cupin ottelussa. Kamppailu pelataan Imatralla.
MYPA on mukana muiden Kakkosen joukkueiden tapaan Kakkosen Cup -kilpailussa, jossa se pääsi suoraan toiselle kierrokselle. MYPAn vastustaja ratkesi viime lauantaina Kotkassa käydyssä kamppailussa, jossa olivat vastakkain PeKa ja PEPO. Arto Tolsa Areenalla käyty taisto venyi aina rangaistuspotkukilpailuun asti. Siinä PEPO veti pidemmän korren. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen numerot olivat 2–2.
Kakkosen Suomen Cupin kaksi parasta joukkuetta pääsevät mukaan varsinaiseen Suomen Cupiin neljännesvälierävaiheessa. Lisäksi nämä kaksi joukkuetta pelaavat syksyllä Kakkosen Cupin voitosta.

MYPAlla ei ole Kouvolassa kenttää, jossa se voisi talvella pelata virallisia otteluita. Lehtomäen tekonurmea ei lämmitetä säästösyistä ja Sami Hyypiä Areena on liian pieni.
– Ilmoitimme Suomen Palloliitolle, että joudumme pelaamaan vieraissa eli siksi meille tuli vierasottelu, kertoo MYPAn päävalmentaja Marko Honkanen.
MYPA lähtee lauantaina tai sunnuntaina pelattavaan cup-koitokseen PEPOa vastaan ilman yhtään harjoituspeliä.
– Olemme treenanneet onnistuneesti 11.1. alkaen ja menemme otteluun hyvillä fiiliksillä. Joukkueessa on hyvä henki, toteaa Honkanen tyytyväisenä.
MYPA on treenannut tiiviisti viisi kertaa viikossa ja osalla pelaajistosta on ollut kuudes viikkoharjoitus Kouvolan urheiluakatemiassa.
– Viikkoharjoituksista kaksi on pidetty Saviniemen hallissa, kaksi Sami Hyypiä Areenassa ja yksi fysiikkaharjoituksena MYPA-talossa. Lisäksi meillä on ollut leiripäivä kahtena lauantaina, luettelee Honkanen.
Suomen Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen joukkueet ovat voineet harjoitella korona-aikanakin. Yhteistyötä on tehty alueiden terveysviranomaisten kanssa. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote on mahdollistanut MYPAn harjoittelun ainakin siihen asti, kun joukkue on mukana cupissa.
– Mikäli putoamme cupista, käydään uusi keskustelu Kymsoten kanssa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Kakkosen joukkueet ovat voineet harjoitella jo pitkään, ja esimerkiksi Reipas on treenannut Lahdessa koko ajan jo marraskuusta lähtien, selvittää Honkanen.
Kakkosen sarjakausi on tarkoitus aloittaa huhtikuun viimeisessä viikonvaihteessa, mikäli koronatilanne mahdollistaa asian.

MYPAlla on tällä hetkellä sopimus kahden maalivahdin ja 19 kenttäpelaajan kanssa. Kaikki pelaajat ovat kouvolalaisia.
– Tavoitteenamme on saada joukkueeseen vähintään kolme maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa. Näin meillä olisi kaksi miestä jokaiselle pelipaikalle ja hyvä määrä maalivahteja eli kolme, kertoo Honkanen.

MYPAn sopimuspelaajat:

Maalivahdit:
Aku Lindström
Joel Peltola

Puolustajat:
Kasper Kinnunen
Olli Kähkönen
Leevi Perkiö
Veeti Karppanen
Joona Martikainen

Keskikenttämiehet:
Rico Ryöpäs
Valtteri Kangasniemi
Jari Hassel
Joakim Lindberg
Arttu Jormakka
Sasu Hernesniemi
Joakim Joutjärvi

Hyökkääjät:
Niklas Rautomäki
Jussi-Pekka Rämä
Tomi Räikkönen
Tommi Roponen
Khalid Kaddouri
Väinö Hietala
Ville Majander

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...