0

Myllykoskella verenluovutustilaisuus ensi tiistaina – Verenluovutuksessa kattavat koronavarotoimenpiteet

Myllykosken yhteiskoululla on verenluovutustilaisuus tiistaina 26.1. iltapäiväollä. Verenluovuttajien turvallisuudesta pidetään huolta myös poikkeusaikana. Verenluovutukset tapahtuvat ajanvarauksella. Aika varataan etukäteen osoitteesta veripalvelu.fi/ajanvaraus. Luovutustilaan pääsevät vain verenluovuttajat. Luovutukseen ei siis toistaiseksi voi tulla esimerkiksi lapsen tai saattajan kanssa.
Tulijoilta varmistetaan heti saapuessa, ettei heillä ole flunssaoireita, minkä jälkeen jokainen luovuttaja ohjataan käsienpesuun tai käsien desinfiointiin. Kasvomaskia suositellaan vahvasti käytettävän osan ajasta – luovuttajan tunnistamiseksi se on otettava hetkeksi pois, samoin syömisen ja juomisen ajaksi. Tilassa oleviin muihin luovuttajiin ohjeistetaan pitämään turvaväli.
Tilojen puhdistusta on tehostettu, ja henkilökunta pysyy kotona jos heillä on pienimpiäkään flunssaoireita.
Varoaika kotona sairastetun koronavirusinfektion jälkeen lyhenee 4.1. alkaen 28 vuorokaudesta 14 vuorokauteen paranemisesta. Vaikean, sairaalahoitoa vaatineen koronavirusinfektion jälkeinen luovutuseste pysyy ennallaan 3 kuukaudessa.
Koronaviruspositiiviselle henkilölle altistuminen estää luovutuksen 14 vuorokaudeksi, kun kyseessä on perheenjäsenen koronavirustartunta. Jos sen sijaan on altistunut kodin ulkopuolisen henkilön koronavirustartunnalle, esim. työkollegalle, luovutuseste on jatkossa 10 vuorokautta. Koronapotilaita hoitava henkilökunta voi luovuttaa verta vain, jos edellisestä kontaktista koronapotilaaseen on vähintään 10 vuorokautta.
Samalla EU-/EFTA-maissa sekä Britanniassa matkustamisen jälkeinen varoaika lyhenee 14 vuorokaudesta 10 vuorokauteen noudattaen THL:n yleistä varoaikaa matkustamisesta aktiivisissa pandemiamaissa.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...