0

Leviämisvaiheen rajoitukset jatkuvat Kouvolassa

Kymsoten arvion mukaan Kymenlaakso on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa, joten 20. tammikuuta kokoontunut alueellinen koronakoordinaatioryhmä katsoi tarpeelliseksi jatkaa voimassa olevia leviämisvaiheen rajoituksia ainakin 14. helmikuuta asti.

– Rajoituksilla pyritään tällä hetkellä paitsi hillitsemään nykyisen koronaviruksen leviämistä, myös hidastamaan koronan brittivariantin leviämistä Suomessa, turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén kertoo.

Kouvolan kaupungin tänään torstaina kokoontunut valmiusryhmä vahvisti, että leviämisvaiheen rajoituksia jatketaan myös Kouvolan kaupungin alueella.

Valmiusryhmä linjasi myös sen, että Kouvolan toisen asteen opetus jatkaa Kymsoten suosituksen mukaisesti etäopetuksessa 14. helmikuuta asti, pois lukien kuitenkin välttämätön lähiopetus, kuten näyttötutkinnot ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden opetus.

Lähiopetusta voidaan järjestää pienryhmissä ja tiukoilla turvajärjestelyillä sellaisille abiturienteille, joilla on vaikeuksia kirjoitusten läpäisyssä.

Alle 15-vuotiaat voivat edelleen kokoontua Kouvolassa harrastustoimintaan enintään 10 henkilön ryhmissä Kymsoten suosituksen mukaisesti.

– Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa on leviämisvaiheen alueista toistaiseksi vielä mahdollista Kymenlaaksossa, Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Leviämisvaiheessa olevista alueista pääkaupunkiseutu, Kanta-Häme ja Päijät-Häme ovat kieltäneet sisätiloissa tapahtuvan harrastustoiminnan kaikenikäisiltä, myös lapsilta ja nuorilta.

– Lasten ja nuorten harrastustoiminta halutaan Kymenlaaksossa mahdollistaa sen suotuisten vaikutusten vuoksi: liikunta ja muu harrastaminen ylläpitävät niin fyysistä terveyttä kuin henkistä jaksamistakin. Koronatilannetta seurataan jatkuvasti, ja rajoituksia muutetaan tarvittaessa, Franzén sanoo.

Vaikka harrastusryhmien kokoa rajoitetaan, perusopetus jatkaa lähiopetuksessa.

– Linjaus jatkaa lähiopetuksessa perustuu siihen, että Kouvolassa ei ole toistaiseksi todettu kouluissa yhtään koronatartuntaa levinneen oppilaasta toiseen tai aikuisesta oppilaaseen.

– Meillä on tiedossa kaksi tartuntaa, jotka ovat tarttuneet koulussa tai päiväkodissa työntekijältä toiselle (aikuiselta aikuiselle). Tilanne on samankaltainen muualla Kymenlaaksossa. Mikäli meille tulee tietoon oppilaiden keskuudessa koulussa leviäviä koronatartuntoja, tiedotamme asiasta avoimesti, Franzén sanoo.

 

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...