0

Harkinnanvaraiset koulukuljetukset haetaan sähköisesti – Ensimmäisenä sähköiseen hakemukseen siirtyvät koulutulokkaat

Harkinnanvaraisten koulukuljetusten hakeminen muuttuu sähköiseksi. Lukuvuodelle 2021─2022 harkinnanvaraista kuljetusoikeutta haetaan Wilman hakulomakkeella.
Muutos tapahtuu vaiheittain. Ensimmäisenä sähköiseen hakemukseen siirtyvät vuoden 2021 koulutulokkaat.
─ Koulutulokkaiden huoltajat saavat tammikuussa toimitettavan lähikoulukirjeen mukana tästä lisätietoa. Myös Wilmaan tulee asiasta tiedote, kasvun tuen asiakasvastaava Piia Kesonen kertoo.
Helmikuussa sähköiseen kuljetushakemukseen siirtyvät syksyllä seitsemännen luokan aloittavat oppilaat ja tämän jälkeen, kevään 2021 aikana, myös muut perusopetuksen ja esiopetuksen oppilaat.
─ Kannattaa seurata Wilmaa, se on pääasiallinen viestintäkanava. Wilmassa julkaistaan tiedot harkinnanvaraisten koulukuljetusten hakuajoista ja ohjeet hakemuksen täyttämiseen, Kesonen sanoo.

Myös hakuaikatauluja porrastetaan. Kuljetushakemukset jätetään seuraavasti
• koulutulokkaat 28.2.2021 mennessä
• tulevat seiskaluokkalaiset 31.3.2021 mennessä
• tulevat esiopetuksen oppilaat 9.5.2021 mennessä
• kaikki muut lukuvuodelle 2021-2022 kuljetusoikeutta hakevat 15.4.2021 mennessä

Määräajassa tulleet 1.-9. luokkien oppilaiden kuljetushakemukset käsitellään ja päätökset postitetaan huoltajalle toukokuun aikana. Koulukuljetusten aikataulut julkaistaan Wilmassa noin viikkoa ennen koulun alkua elokuussa.
Myöhässä, eli 15.4. jälkeen, tulleet hakemukset käsitellään ja niitä koskevat päätökset postitetaan kesän aikana. Myöhässä jätettyjen hakemusten kuljetusjärjestely ei kuitenkaan ehdi kesän reittisuunnitteluun, vaan niitä koskevat koulukuljetusaikataulut julkaistaan Wilmassa aikaisintaan 1.9.2021.
Tulevien esikoululaisten hakemukset käsitellään ja päätökset toimitetaan huoltajalle touko-kesäkuun aikana. Esiopetuskuljetusten aikataulut julkaistaan Wilmassa noin viikkoa ennen esikoulun alkua elokuussa
─ Esiopetuksessa kuljetusetuutta pitää aina hakea erikseen. Ensisijaisena kuljetusetuuden muotona on saattoavustus eli kilometrikorvaus huoltajille lapsen kuljettamisesta esiopetukseen ja sieltä kotiin, Kesonen sanoo.

Koulukuljetukset järjestetään perusopetuksen oppilaille ensisijaisesti linja-autolla.
Matka, jonka koulukuljetuksessa oleva oppilas itse kulkee bussipysäkille tai taksireitin varteen, on enintään 3 kilometriä. Myös takseilla järjestettävissä koulukuljetuksissa käytetään keräyspisteitä, eli taksikuljetus ei automaattisesti tarkoita oppilaan noutoa kotoa.
─ Lapsella on oikeus myös kävelymatkaan, ja koulumatkojen kulkeminen kävellen tai pyöräillen edistää myös hyvää kuntoa ja terveyttä, Kesonen muistuttaa.
Koulumatkaa kannattaa harjoitella jo hyvissä ajoin ennen koulun alkua.
─ Huoltajan vastuulla on harjoitella koulumatkaa yhdessä lapsen kanssa sekä huolehtia lapsen näkymisestä pimeänä vuodenaikana. Kannattaa katsoa, että lapsi käyttää heijastinta, heijastinliiviä tai otsalamppua, Kesonen sanoo.
Kasvatuksen ja opetuksen toimialalla on käynnissä koulukuljetusten kehittäminen, jossa tavoitteena ovat sujuvat ja kustannustehokkaat koulukuljetukset. Siirtyminen sähköiseen koulukuljetushakemukseen ja hakuaikojen porrastaminen ovat kehittämistyössä sovittuja toimenpiteitä.

Muistilista harkinnanvaraista koulukuljetusta hakeville
• harkinnanvaraista koulukuljetusoikeutta lukuvuodelle 2021-2022 haetaan sähköisesti Wilmassa.
• koulutulokkaat: hakemus helmikuun loppuun mennessä
• tulevat seiskaluokkalaiset: hakemus maaliskuun loppuun mennessä
• kaikki muut vuosiluokat: hakemus 15.4. mennessä
• eskarit: hakemus 9.5. mennessä.
• ajoissa jätettyjen hakemusten päätökset toukokuussa, eskarilaisten kesäkuussa
• tarkat kuljetusaikataulut noin viikkoa ennen koulun alkua
• myöhässä jätettyjen hakemusten päätökset kesän aikana ja aikataulut syyskuussa

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...