0

Kouvolan turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén: Meille on tulossa tiukka kevät, mutta kesällä tilanteen arvioidaan helpottavan

Kymenlaakson koronatilanne on heikentynyt ja on koronaviruksen ilmaantumisluvulla mitattuna koko maan huonoimpia Turun ja pääkaupunkiseudun jälkeen. Kymenlaakson tilanne on myös selkeästi huonompi kuin naapurimaakunnissa Uuttamaata lukuun ottamatta.
– Kymenlaaksossa ovat olleet käytössä tiukimmat mahdolliset koronarajoitukset, mitä voidaan ilman valmiuslakia hyödyntää. Niitä jatketaan tilanteen vakavuuden vuoksi, sanoo Kouvoolan kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén.
Franzén muistuttaa, että viranomaisten suosituksia on äärimmäisen tärkeää noudattaa vielä koko kevään ajan, ettei tilanne heikkene entisestään. Lisäksi Franzén kehottaa vähentämään kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset myös tuttujen ihmisten kanssa minimiin.
– Tämä on monille kuormittavaa. Meille on tulossa vielä tiukka kevät, mutta kesällä tilanteen arvioidaan helpottavan, Franzén kannustaa.
Koronatilanteen kehittymisen ennustettavuutta Kymenlaaksossa vähentää kaksi asiaa: Kymenlaaksolaiset käyvät testeissä tuntuvasti vähemmän kuin syksyllä. Lisäksi Suomessa esiintyy koronaviruksen brittivarianttia, jonka arvioidaan tarttuvan ihmisestä toiseen helpommin kuin koronaviruksen Kiinasta Eurooppaan levinneen muodon.
– Koronavirustestiin tulee hakeutua lieväoireisenakin, Franzén muistuttaa.
Kouvolan kaupungin torstaina kokoontunut valmiusryhmä vahvisti, että Kouvolassa noudatetaan THL:n suositusten mukaisesti uutta yli 12-vuotiaiden maskisuositusta.
Maskien jakelu laajenee nyt kouluissa myös kuudesluokkalaisiin. Kouvolassa on jo aiemmin jaeltu maskeja yläkoululaisille. Maskin käyttö on oppilaille vapaaehtoista, mutta hyvin suositeltavaa.

Kymsote-kuntayhtymä tiedotti keskiviikkona alueellisen koronakoordinaatioryhmän linjauksista:
• Nykyisiä rajoituksia jatketaan maakunnan alueella.
• Lisäksi uutena linjauksena vahva suositus käyttää maskia koskee 12-vuotiaita ja sitä vanhempia.
• Seuraavan kerran rajoitusten tarpeellisuutta tarkastellaan viimeistään ensi viikon keskiviikkona.

Lue Kouvolan kaupungin koronavirusrajoitukset kootusti kaupungin verkkosivuilta: kouvola.fi/koronavirus

Kommentteja aiheesta “Kouvolan turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén: Meille on tulossa tiukka kevät, mutta kesällä tilanteen arvioidaan helpottavan

  • 17.1.2021 at 09:47
    Permalink

    Kymsoten toiminta syytä tutkia Kuusakosken yksikön osalta jos halutaan korona tartunnat lopettaa. Kouvolan Sanomissa erittäin hyvät kirjoitukset, joista kyllä selviää mikä tilanne hoitajilla on, kun suojavälineet kyseessä. Ja mikä on hoitajien jaksaminen, kun paljon hoitajia saanut korona tartunnan ym. Vakavaan harkintaan itse laittaisin Kymsotesta eron.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...