0

Uusi salmonellatapaus – Tutkimuksen kohteena olevien tuotantokeittiöiden ruoka- ja pintanäytteissä ei ole todettu salmonellaa

Joulukuun lopussa Kouvolassa todettiin kolme salmonellatapausta, joiden aiheuttajaksi epäiltiin kaupungin tuotantokeittiöiden viikolla 51 valmistamaa ruokaa. Tutkimuksen kohteena olevista tuotantokeittiöistä otetuissa ruoka- ja pintanäytteissä ei ole todettu salmonellaa.
Viranomaisten tietoon on tullut yksi uusi salmonellatapaus. Kahden ensimmäisen todetun tapauksen aiheuttajaksi on varmistunut Salmonella Agona. Muiden näytteiden tyypitys on vielä kesken. Tyypityksellä pyritään selvittämään tapausten yhteyttä toisiinsa.
Kaupungin ruokamyrkytystyöryhmä jatkaa tilanteen selvittämistä ja tiedottaa asiasta seuraavan kerran perjantaina 22.1.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...