0

Kaakkois-Suomen raja-asemilla uusia toimintamalleja koronan torjumiseksi – Koronatestejä rajaa ylittäville

Kymsote ja Eksote tiivistävät yhteistyötä Rajavartiolaitoksen kanssa ja tiedostavat rajanylittämiseen liittyvät koronaviruksen leviämisen haasteet. Kahdella erilaisella pilotilla verrataan tammi-helmikuun vaihteessa toimintamallien tehokkuutta Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla. Kymsote tekee henkilöliikenteen rajanylittäjille koronavirustestejä rajalla ja Eksote kontaktoi yhteistyössä rajaviranomaisten kanssa maahan saapuvia henkilöitä.
Valtakunnallisesti on toivottu tehostettavan rajojen terveysturvallisuutta. Turvallisuutta voidaan parantaa monin keinoin. Eksote lähtee ensimmäisenä Suomessa kokeilemaan uudenlaista mallia.
Pilotointiaika on sekä Kymsotet että Eksoten alueella 19.1.-7.2. Pilottien suunnitteluun ovat osallistuneet Eksoten ja Kymsoten kuntayhtymien lisäksi STM valmiusyksikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Aluehallintovirasto, HUS Diagnostiikka, Kaakkois-Suomen rajavartiosto sekä Tulli.

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...