MYPAn Suomen cupin ottelut alkavat 30.1. Kotkassa – Kakkosen sarjakausi käynnistyy 24.4.

MYPAn valmentajakaksikko Honkanen–Aho saa apuvalmentajaksi Jukka ”Juse” Lindströmin ja maalivahtivalmennuksesta vastuun ottaa Mikko Mäntynen. Koko Veikkausliiga-uransa vuosina 1995-2006 punapaidoissa pelannut

MYPAn paikallinen valmennustiimi vahvistui entisestään, kun apuvalmentajaksi tulevat Jukka ”Juse” Lindströmin ja maalivahtivalmennuksesta vastuun ottaa Mikko Mäntynen. Kuva: Maarit Paldán/MYPA

Keskilaakso

MYPAn valmentajakaksikko Honkanen–Aho saa apuvalmentajaksi Jukka ”Juse” Lindströmin ja maalivahtivalmennuksesta vastuun ottaa Mikko Mäntynen.

Koko Veikkausliiga-uransa vuosina 1995-2006 punapaidoissa pelannut ”Juse” palaa jälleen valmentamaan Saviniemeen kasvattajaseuransa pelaajia. Vuonna 2007 oli Jusen ensimmäinen valmennuspesti MyPassa, juniorivalmentajana. Yhteistyötä valmentamisessa Juse on tehnyt päävalmentaja Marko ”Mano” Honkasen

kanssa jo vuosia.

– Hyvillä fiiliksellä lähden ja odotan mielenkiinnolla tulevaa. Koen, että itselläni on annettavaa paljon joukkueelle ja tuon kokemusta lisää. Tunnen kaikki pelaaja ja valmentajat. Tämä on kuin uusi projekti eli MYPAa lähdetään ”puhtaalta pöydältä” niin joukkueen rakentamisessa kuin

valmennustiimin kanssa. Joukkueessa kaikki pitää sitoutua tekemiseen, toteaa Jukka Lindström.

Tuleva maalivahtivalmentaja Mikko Mäntynen on itse pelannut kasvattajaseurassa Susissa niin juniorina kuin miesten edustusjoukkueessa. Viimeisien pelivuosien aikana Mäntynen kiinnostui entistä enemmän valmentamisesta.

– Vuosi 2020 oli välivuosi valmentamisesta, mutta edelleen minulla oli vahva sisäinen palo valmentamiseen ja nimenomaan maalivahtivalmentamiseen. Itselläni kaikki olosuhteet ovat kunnossa ja tuleva valmennustiimi myös motivoi todella paljon. MYPA merkitsee yhteisöllisyyttä ja vahvoja perinteitä. Koen, että minulla on vuosien kokemuksien kautta paljon annettavaa ja auttaa nuoria pelaajia kehittymään sekä oppimaan urheilijaksi. Jalkapallo on joukkuelaji, mutta maalivahti on kuin yksiöurheilija ja pelipaikkana

vastuullinen – vaatimustaso tulee olemaan korkealla, mutta positiivisen ilmapiirin kautta, kertoo Mikko Mäntynen.

Molempia valmentajia yhdistää analyyttisyys ja rauhallisuus.

– Valmentajien tehtävä on laittaa pelaajat kuntoon. Pelaajan oma tahtotila tekemiseen ja itsensä ”likoon laittamisessa” sekä tekeminen joukkueen eteen on löydyttävä itseltään. Kehittymistä on myös näyttävä, toteavat molemmat valmentajat.

– Olen tosi tyytyväinen valmiiseen valmennustiimiin. Otan Jusen ja Mikon mielihyvin vastaan joukkueen valmennukseen. Nyt sain tiimin, jossa kaikki ovat kiinnostuneita yksilön kehittämisestä. Nuorelle joukkueelle on hyväksi, että harjoituksissa on riittävästi valmentajia. Tulen antamaan ison vastuun kaikille valmentajille,

Jokaisen valmentajan vahvuudet on saatava pelaajien avuksi harjoituksiin sekä otteluihin, kommentoi Marko Honkanen valmennustiimiään.

– Ensimmäinen tapahtuma joukkueella oli vkolla 1, jolloin teimme pienryhmissä voima-nopeustestin. Lajiharjoituksia ei olla vielä pystytty aloittamaan koronarajoitusten takia. Haemme kuitenkin lupaa harjoitella, koska aloitamme viralliset ottelut helmikuun alussa.

Suomen Cup alkaa tammikuun lopussa. MYPA pääsi suoraan toiselle kierrokselle ja saa vastustajan PeKa-PEPO ottelun voittajasta. Ottelu pelataan 30.1. Kotkassa. Toinen kierros pelataan helmikuun alussa.

Kakkosen sarjakausi käynnistyy 24.4.

Tällä hetkellä olevat sopimuspelaajat

1 Olli Kähkönen

2 Jussi-Pekka Rämä

3 Tomi Räikkönen

4 Väinö Hietala

5 Sasu Hernesniemi

6 Arttu Jormakka

7 Veeti Karppanen

8 Kasperi Kinnunen

9 Valtteri Kangasniemi

10 Tommi Roponen

11 Niklas Rautomäki

12 Joel Peltola MV

13 Aku Lindström MV

14 Khalid Kaddouri

15 Joakim Lindberg

16 Rico Ryöpäs

17 Joona Martikainen

18 Leevi Perkiö

19 Ville Majander

20 Joakim Joutjärvi

Valmentajat

Marko Honkanen

Tuomas Aho

Jukka Lindström

Mikko Mäntynen

Joukkueenjohtaja

Timo Tiitinen

Huoltajat

Antti Perkiö

Ville Lehtonen

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka