Elina Lehtomäki jatkaa kirkkovaltuuston puheenjohtajana

Kouvolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen 12. tammikuuta. Kirkkovaltuusto toimitti kirkkovaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan

Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Elina Lehtomäki (vas.), alkuvuoden 2021 yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimiva Kimmo Ylikangas ja kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Tuula Rikala Kouvolan Keskuskirkossa 12. tammikuuta. Kuva: Laura Blom

Keskilaakso

Kouvolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen 12. tammikuuta. Kirkkovaltuusto toimitti kirkkovaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan vaalin. Lisäksi valtuusto valitsi jäsenet seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkoneuvostoon. Kirkkojärjestyksen mukaan yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajat sekä yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja ja jäsenet valitaan yhteisen kirkkovaltuuston jäsenten keskuudesta kirkkovaltuuston nelivuotiskauden ensimmäisenä ja kolmantena vuonna. Valtuuston valitsemat luottamushenkilöt toimivat tehtävässään toimikauden loppuun 31.12.2022 saakka.

Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Elina Lehtomäki Anjalankosken seurakunnasta. Lehtomäki on toiminut puheenjohtajana valtuustokauden ensimmäiset kaksi vuotta ja jatkaa samassa tehtävässä.

– Haluan esittää nöyrimmät kiitokset tästä luottamuksesta. Olen päässyt puheenjohtajan tehtävässä näköalapaikalle, ja oppinut paljon näiden kahden vuoden aikana. Olen iloinnut puheenjohtajistomme kesken vallitsevasta syvästä yhteisymmärryksestä ja yhtymän johtavien virkamiesten kanssa tehdystä hyvästä yhteistyöstä, Elina Lehtomäki sanoi kiitospuheessaan yhteiselle kirkkovaltuustolle.

Myös muut puheenjohtajavalinnat toteutuivat yksimielisesti. Tuula Rikala sekä Jouko Leppänen valittiin jatkokaudelle luottamustehtävissään puheenjohtajistossa. Tuula Rikala Kuusankosken seurakunnasta valittiin yhteisen kirkkovaltuuston varapuheenjohtajaksi. Yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin Jouko Leppänen Kouvolan seurakunnasta. Jouko Leppäsen henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin Jutta Ojanen Kouvolan seurakunnasta.

Kirkkovaltuusto valitsi kokouksessaan kymmenen yhteisen kirkkoneuvoston jäsentä toimikaudelle 2021-2022. Yhteisen kirkkoneuvoston kokoonpano säilyi samana. Kaikille jäsenille valittiin henkilökohtainen varajäsen.

Anjalankosken seurakunnasta: Hannele Viljakainen, varajäsen Merja Rasi Alpo Jaakkola, varajäsen Hannu Tuomala

Elimäen seurakunnasta: Mia Ylä-Outinen, varajäsen Helena Lehtola Tero Hinkkanen, varajäsen Tero Lehtinen

Kouvolan seurakunnasta: Marjo Brownie, varajäsen Mervi Heinola Antero Rossi, varajäsen Keijo Kaskiaho

Kuusankosken seurakunnasta: Ritva Janhunen, varajäsen Leena Inkilä Juha Vainio, varajäsen Jyrki Lindberg

Valkealan seurakunnasta: Kiia Piepponen, varajäsen Kari Pasi Sakari Smeds, varajäsen Liisa Nurmi

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli nimittää yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajan virkamääräyksellä Kouvolan seurakuntayhtymän kirkkoherrojen keskuudesta. Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli valitsi viime lokakuussa Valkealan seurakunnan kirkkoherra Arto Helteen yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi toimikauden 2022 loppuun saakka. Arto Helle aloittaa Kouvolan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajana maaliskuun 2021 alusta virkavapaansa jälkeen. Siihen saakka yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajan tehtävässä jatkaa Kuusankosken kirkkoherra, TT Kimmo Ylikangas.

Yhteinen kirkkoneuvosto kokoontuu seuraavan kerran 28. tammikuuta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka