Voimakas tuuli yhdessä lumisateiden kanssa saattaa aiheuttaa häiriöitä sähkönjakeluun erityisesti 12.–13.1.

Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan 12.1. tiistai-illan ja 13.1. keskiviikon kuluessa Suomeen leviää voimakas lumipyry lännestä. Voimakkaimman lumisadealueen ennustetaan jäävän Kymenlaakson Sähköverkon

Keskilaak

Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan 12.1. tiistai-illan ja 13.1. keskiviikon kuluessa Suomeen leviää voimakas lumipyry lännestä. Voimakkaimman lumisadealueen ennustetaan jäävän Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueen ulkopuolelle. Lumisadetta kertyy kuitenkin merkittävä määrä ja jos lämpötila on lähellä nollaa, satava lumi tarttuu helposti puihin. Sadealueen mukana tuleva voimakas tuuli edelleen edesauttaa tätä asiaa.

Ennusteen mukaan 12.1. kello 00.00–13.1. kello 12.00 välisenä aikana tuulenpuuskien odotetaan nousevan koko KSOY:n verkkoalueella noin 15m/s luokkaan. Tuuli ei vaikuta juurikaan paljaisiin puihin, mutta alueilla, joissa lunta on kertynyt puihin tai johtimiin, voi tästä aiheutua keskeytyksiä sähkönjakeluun.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydetään ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222.

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka