Pohjois-Kymen Musiikkiopisto edellyttää maskin käytön kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä

Pohjois-Kymen musiikkiopiston maskisuositus muuttuu. Jatkossa edellytetään kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä. Muutos perustuu Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n ja Maailman

Musiikkiopiston lähiopetuksessa tulee siis kaikkien 12 vuotta täyttäneiden käyttää kasvosuojaa. Mikäli kasvosuojan käyttäminen ei ole mahdollista, täytyy siirtyä etäopetukseen.

Keskilaakso

Pohjois-Kymen musiikkiopiston maskisuositus muuttuu. Jatkossa edellytetään kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä. Muutos perustuu Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n ja Maailman terveysjärjestö WHO:n suosituksiin, joiden mukaan 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulisi noudattaa aikuisten maskisuositusten periaatteita.

Muutoksen myötä musiikkiopiston lähiopetuksessa tulee siis kaikkien 12 vuotta täyttäneiden käyttää kasvosuojaa. Mikäli kasvosuojan käyttäminen ei ole mahdollista, täytyy siirtyä etäopetukseen.

12 vuotta täyttäneiden yksilöopetus, jossa voidaan käyttää hengityssuojaimia koko tunnin ajan, jatkuu lähiopetuksessa ellei opettajan kanssa ole toisin sovittu. 12 vuotta täyttäneiden yksilöopetus, jossa ei voida käyttää hengityssuojaimia koko tunnin ajan, toteutetaan etänä. Alle 12-vuotiaiden yksilöopetuksessa opettaja käyttää maskia.

Ryhmäopetus noudattaa aiemmin annetuja ohjeita. Muha-, muskari- ja yhteismusiikkiryhmät, joissa on vain alle 15-vuotiaita, kokoontuvat lähiopetuksessa ellei opettajan kanssa ole toisin sovittu. Sen sijaan yli 15-vuotiaiden ryhmäopetusta ei järjestetä lähiopetuksessa. Opettajat tiedottavat oppilaita tarkemmista opetuskäytännöistä.

Kaikki musiikkiopiston lähiopetus noudattaa edelleen seuraavia turvajärjestelyjä: älä tule oireisena, pidä turvavälit, käytä kasvosuojaa, jos olet täyttänyt 12 vuotta sekä pese ja desinfioi kädet ennen tuntia ja sen jälkeen. Yleisötilaisuudet on peruttu tammikuun 2021 loppuun saakka.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka