Uudenvuoden toiveita. Muistetaan kysyä kuinka voit ja annetaan aikaa jutustelulle

Koronan voittaminen on jokaisen uudenvuoden toiveissa. Poikkeusajan toivotaan opettavan myös inhimillisyyttä. Muistettaisiin kysyä vierustoverilta kuinka hän voi. Toivottiin myös yhteen

Poikkeusaikana on liikuttu paljon luonnossa. Loppiaisena oli paljon väkeä liikkeellä Nuorisokeskus Anjalan ja Anjalan kartanon maisemissa. Heiteltiinpä frisbeegolfiakin. Myös Känkkärän luontopolun suuntaan oli paljon kulkijoita.

Stiina Kokkonen

Koronan voittaminen on jokaisen uudenvuoden toiveissa. Poikkeusajan toivotaan opettavan myös inhimillisyyttä. Muistettaisiin kysyä vierustoverilta kuinka hän voi. Toivottiin myös yhteen hiileen puhaltavaa Kouvolaa, joka kohtelisi tasapuolisesti myös ydinkeskustan ulkopuolella asuvia. Tulevilta päättäjiltä toivotaan yhteistyökykyä, kanssaihmisen arvostamista sekä uskallusta ottaa vastuuta ja olla oma itsensä.

Jenni Liikkanen

– Toivon, että meitä uhkaavan koronaviruspandemian voima laantuu. Toivon, että rokotusten myötä pandemian opetukset eivät unohdu, vaan ihmiset oppivat elämään terveyttä, kanssaihmisiä ja luontoa kunnioittaen sekä auttavat yhdessä yhteiskuntamme ylös pandemian aiheuttamasta talousahdingosta suosimalla paikallisia yrityksiä.

– Toivon, että vihdoin syntyy uusi, yhteen hiileen puhaltava Kouvola.

Veikko Niemi

– Henkilökohtaisesti toivon, että itse ja perheeni pysyisimme terveenä tänä vuonna. Ja toki toivon kunnon lumi- ja pakkastalvea, jotta pääsisi hiihtämään myös pitkiä hiihtoja.

– Toivon koronaepidemian loppumista mahdollisimman pian, jotta voisimme kaikki palata normaaliin elämään ja lapset ja nuoret voisivat käydä koulua lähiopetuksessa ja harrastuksissa.

– Alkavana vuonna kasvatuksessa ja opetuksessa on isoja muutoksia kuten oppivelvollisuuden laajentaminen, päiväkotiverkko- ja ammatillisen koulutuksen yhtiöittämisselvitys, kahden päivälukion malliin siirtyminen ja organisaatiouudistus. Näiden läpiviennille toivon menestystä ja erityisesti henkilöstölle tsemppiä ja jaksamista työssä.

Antero Pöyhönen

– Alkuun tietysti toivon kaikkien muiden lailla, että tästä koronasta päästään eroon ja lopullisesti piakkoin.

– Toivon myös, että tulisi kunnon luminen talvi ja lämmin kesä niin ihmiset pääsisi nauttimaan eri vuodenaikojen aktiviteeteistä.

– Lisäksi toivon, että maalle muuttoliike voimistuu ja sitä myötä näiden pienempien taajamien menetettyjä palveluita saataisiin takaisin kuten pankit, terveyshuolto, koulut, liikuntapaikat…

– Ja oman kaupungin päättäjiltä tasapuolista ja reilua kohtelua myös ydinkeskustan ulkopuolella asuville.

Harri Mäisti

– Minun toiveeni musiikkialan monitoimityöläisenä on, että voitaisiin palata jonkinlaiseen normaaliin tilaan, että muusikot pääsivät taas keikoille ja tapahtumien järjestäjille olisi myös jotain järjestettävää. Tämä on tietysti vain yksi osa-alue mitä pandemia kohdellut kovalla kädellä, mutta koskee todella suurta joukkoa musiikkialan työntekijöitä, aina roudareista alkaen.

Taina Mauno

– Pienyrittäjän omakohtaisina toiveina vuodelle 2021 rohkenisin päällimmäisinä toivoa terveyttä ja iloa elämäämme, luottamusta ja sitkeyttä tulevaan sekä parempaan huomiseen uskoen, arvostusta ja kunnioitusta omaa kyläämme ja osaamisiamme kohtaan, ostetaan paikallisilta pienyrittäjiltä tuotteet ja palvelut, mietittäisiin aina hetki ennen isolle kylälle lähtöä, että josko haluamamme tarpeet löytyisivätkin ihan tästä omalta kylältämme.

– Yritykselleni, Danpiille, toivoisin tänä vuonna löytyvän sitoutuvan, intohimoisen ja vastuullisen alaa jo taitavan tai alalle haluavan yhteistyökumppanin/työntekijän/oikean käden.

– Mummona toivoisin niin rakkaille lapsenlapsilleni ja äitinä tyttärilleni turvallista, terveyden ja rakkauden täyteistä elämää.

– Kasvattajana toivoisin tulevaisuudessa saavani uutta jatkumoa omilta nuorilta dobermanneiltani.

– Muistettaisiin kysyä toisiltamme useammin kuinka he voivat ja annettaisiin lisähetki aikaa jutustelulle.

Hanna Myllyntausta

– Toivon, että pian tulee jälleen aika, jolloin taas saamme halata. Tarvitsemme läheisyyttä ja toisiamme. Vielä pitää jaksaa tsempata. Rokotuksia on jo alettu antaa, mutta koronaa ei ole voitettu. Ajatellaan muita ja muistetaan, että maskia käyttämällä suojaamme toisia. Emme voi tietää kannammeko itse virusta emmekä, kuka vastaantulija tai työkaverimme kuuluu riskiryhmään.

– Työpaikallani Stora Enson Anjalankosken tehtailla teemme kartonkia muun muassa lääke- ja ruokapakkauksiin sekä paperia kirjoihin. Osa porukastamme on eristäytynyt koteihinsa etätöihin ja kokee yksinäisyyttä, suurin osa painaa tehtaalla töitä huolehtien turvaväleistä ja käyttäen maskeja tavatessaan oman työtiiminsä ulkopuolisia henkilöitä. Toivon, että kaikki he jaksavat vielä tsempata ja pinnistää. Nostan hattua ihan jokaiselle.

– Toivon, että vuosi 2021 on valon vuosi. Kunpa saisimme hyviä ulkoilukelejä, lunta ja aurinkoa. Ne auttavat jaksamaan. Meillä suomalaisilla on onneksemme metsät. Ne tarjoavat meille hyvinvointia ja työtä. Toivon, että jokainen löytää tiensä metsään, hiihtämään, samoilemaan tai vaikka puita halaamaan. Metsät ovat meille runsauden sarvi, jossa voimme rentoutua ja jota kestävästi hyödyntämällä myös autamme luontoa. Kehitämme jatkuvasti uusia puusta tehtyjä tuotteita, joilla voimme korvata fossiilisista raaka-aineista tehtyjä tuotteita.

– Toivon, että myös Kouvolassa lisätään puusta rakentamista. Puurakennukset lisäävät hyvinvointia tuomalla luonnon lähelle. Uusiutuva rakennusmateriaali auttaa ilmastonmuutoksen hillinnässä ja puurakennus varastoi koko elinkaarensa ajan sen hiilen, jonka puut ovat sitoneet itseensä kasvaessaan. Puisessa rakennuksessa on hyvä olla. Puupintaiset sisätilat laskevat stressitasoa ja verenpainetta sekä parantavat keskittymistä. Lisäksi ilmasto kiittää.

– Toivon, että jokainen valitsee muoviin pakatun tuotteen sijasta kartonkiin pakatun tuotteen, jos sellainen on tarjolla. Teemme kartonkia omalla kylällämme ja se valmistetaan uusiutuvista materiaaleista ja on kierrätettävää. Kartongin kuidut voi kierrättää jopa seitsemän kertaa. Toivon, että ihmiset ostavat ja lukevat kirjoja. Lukeminen parantaa muistia ja vähentää stressiä. Paperin tuntu ja tuoksu ovat minulle todella rakkaita. Monesti lukiessani ajattelen, kukahan inksalainen on tämänkin teoksen paperia ehkä ollut tekemässä.

– Kun tämä korona-aika on kuitenkin pakko kestää, en tiedä parempaa maata kuin Suomi, missä sen voi tehdä. Meillä on luonto metsineen, meillä on tilaa ympärillämme, meillä on naapuriapua, sosiaaliturvaa ja toisista välittämistä. Kaikilla ei ole näin hyvin. Toivon, että muistan joka päivä olla kiitollinen siitä, miten paljon hyvää minulla on ja toivon, että minulla on sydäntä auttaa myös niitä, jotka eivät ole yhtä onnekkaita.

Mirka Suutari

– Toivon avoimuutta ja rehellisyyttä sekä itseä että muita kohtaan.

Sonja Sihvola

– Olen sellainen realisti, etten ajattele mitään toivomuksia tai tehnyt lupauksia tuleville vuosille. Jos pitää niin tehdä, toivon terveyttä kaikille, mukaan lukien nelijalkaiset ystävämme.

Niina Kohopää

– Kaipiaisten koulu säilyminen on tärkein toive.

– Kannatan vanhan kansan viisauksien/sanontojen käyttämistä.

Mirko Antikainen

– Toiveeni on, että ihmiset tukevat paikallisia yrittäjiä ja selviävät koronasta.

Kirsi Hämäläinen

– Toivon että on rauha maassa, ja puhdasta vettä kaikille ihmisille.

Antero Raanoja

– Uskon, että meillä kaikilla on suuri toive elämämme palautumisesta aikaan, jossa voimme elää ja hengittää ilman pelkoa, turvattomuutta ja ahdistuneisuutta. Toive tavata turvallisesti lähimmäisiämme, sukulaisiamme ja ystäviämme on varmaan monella toiveiden kärkipäässä, niin myös minulla.

– Toivon ihmisten yhdessä olemisen ja yhdessä tekemisen mahdollisuuksien parantuvan koronarokotusten myötä, koska sosiaalinen kanssakäyminen on monille ihmisille elintärkeää ja välttämätöntä. Kuten tiedämme, on meidän kaikkien kannalta ensiarvoisen tärkeää, että meidän terveydenhoito toimii. Sen takia osoitan terveydenhoidossa ja muillekin koronan johdosta äärimmäisiin ponnisteluihin joutuneille henkilöille lämpimät kiitokseni sekä toivon heille edelleen voimia sekä jaksamista.

– Koska tiedämme, ettei tämä korona kuitenkaan oikein nopeasti poistu keskuudestamme, niin toivomukseni on, että me kaikki jaksamme edelleen noudattaa annettuja ohjeita, huolehtia itsestämme ja toisistamme. Toivon ja tietysti uskon, että tilanne paranee ja tulemme menemään kaikessa kohti normaalia elämää.

– Eiköhän aurinko jo lämmitä, kun huhtikuussa pääsemme – taas suurin toivein – valitsemaan kunnallisvaaleissa kaupunkiimme uudet kaupunginvaltuutetut. Mehän tiedämme – asiaa suurentelematta, että muun muassa kaupunkimme taloustilanne on enemmän kuin vaikea. Jos julkisuudessa olleisiin tietoihin on uskominen, on pakko kysyä, onko kaikkien nykyisten kunnallispolitiikkojen yhteistyö- ja päätöksentekokyky ollut sillä tasolla mitä kunnalliset luottamustehtävät edellyttävät? On joutunut ihmettelemään, vaikkei kaikilta osin niinkään yllättymään. Joten, näihin tämän vuoden toiveisiin kirjaisin vielä, että me äänestäjät näkisimme läpi tulevien ehdokkaiden puheiden ja lupausten. Toivon, me kaikki toivomme, että tulemme tarvitsemaan tulevilta päättäjiltämme yhteistyökykyä, kanssa ihmisten arvostamista ja ennen kaikkea uskallusta ottaa vastuuta sekä olla oma itsensä.

– Toiveita voisi kirjoittaa vielä vaikka kuinka monen monituista, mutta tässä vaiheessa toivotan erityisesti kaikille hyvää ja turvallista alkanutta vuotta!

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka