0

Poliisi varoittaa Microsoft-huijaussoitoista

Kaakkois-Suomen poliisi varoittaa Microsoft-huijauksista, joissa soittaja on esittäytynyt Microsoftin teknisenä tukena ja tiedustellut puhelimessa pankki- ja henkilötietoja. Poliisi haluaa muistuttaa, että pankkitunnus- tai henkilötietoja ei pidä koskaan luovuttaa, jos ei ole varma vastaanottajasta.
Kaakkois-Suomen poliisille on tehty vuoden alussa pari ilmoitusta Microsoft huijauksista, joissa soittaja on esittäytynyt Microsoftin teknisenä tukena ja tiedustellut puhelimessa pankki- ja henkilötietoja.
Poliisi muistuttaa, että pankkitunnustietoja tai henkilötietoja ei pidä koskaan luovuttaa, jos ei ole varma vastaanottajasta. Viranomaiset, rahalaitokset tai muut asialliset tahot eivät koskaan kysy tällaisia tietoja puhelimitse.
Jos olet epävarma, onko kyseessä huijaus, sulje puhelu ja soita viranomaisen tai yrityksen omaan viralliseen numeroon. Väärinkäytösepäilyssä kannattaa sulkea pankkikorttisi pankin palvelussa ja tehdä asiasta rikosilmoitus poliisille.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...