0

Kouvolassa ei uusia salmonellatapauksia

Joulukuun lopussa Kouvolassa todettiin kolme salmonellatapausta, joiden aiheuttajaksi epäiltiin kaupungin tuotantokeittiöiden viikolla 51 valmistamaa ruokaa. Viranomaisten tietoon ei ole tullut uusia salmonellatapauksia. Kahden ensimmäisen todetun tapauksen aiheuttajaksi on varmistunut Salmonella Agona. Kolmannen näytteen tyypitys on vielä kesken.
Epidemian selvitystyön kannalta on ollut hyvä, että tuotantokeittiöissä tarjolla olleita ruokia on ollut pakastettuna omavalvontanäytteiksi useamman viikon ajalta. Tutkimuksen kohteena olevista tuotantokeittiöistä otetuista ruoka- ja pintanäytteistä ei ole löytynyt salmonellaa. Kaupungin ruokamyrkytystyöryhmä jatkaa tilanteen selvittämistä ja tiedottaa selvityksen etenemisestä seuraavan kerran perjantaina 15.1.

Mikäli tulee salmonellatartuntaan viittaavia oireita, voi vielä toimittaa näytteen.
Kouvolan kaupungin päiväkodit ja koulut; yhteys terveydenhuoltoon:
• Kouvolan terveysasemien puhelinpalvelu (lievät oireet) arkisin klo 8-16, p. 05 220 2000, poikkeuksena Kouvolan Marjoniemen terveysasema p. 020 633 6400 (13.1.2021 alkaen
p. 05 220 2000).
• Kymsoten päivystysapu (kiireelliset, vakavat oireet) 24/7, p. 116 117
Kymsoten asumisyksikköpalvelut, kotihoidon kotiateriapalvelut sekä päiväkeskuspalvelut; yhteys omaan yksikköön.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...