0

Alvar Aalto -viikko elokuussa Kouvolassa – Inkeroisista löytyy Aallon suunnittelema ainutlaatuinen kokonaisuus

Alvar Aalto -viikkoa vietetään tänä vuonna Kouvolassa 14.–22.8.2021. Alvar Aalto -viikko on elävä kaupunkitapahtuma, jonka teemat liittyvät monipuolisesti arkkitehtuuriin, muotoiluun ja taiteeseen, sekä niiden taustalla vaikuttaviin asioihin: kulttuuriin, historiaan ja ajan ilmiöihin.

– Tapahtumaviikko houkuttelee myös tutustumaan paikkakunnan rakennettuun ympäristöön ja rikkaaseen teolliseen perintöön.  Kouvola on Alvar Aalto -kaupunki ja tapahtumaviikolla halutaan kääntää katse paikkakunnalla sijaitsevaan Alvar Aallon (1898–1976) tuotantoon, kertoo Kouvolan kaupungin yhteyspäällikkö Anne Käki.
Inkeroisista löytyy Aallon suunnittelema ainutlaatuinen kokonaisuus, johon kuuluvat vuosina 1937–56 suunniteltu paperitehdas ja siihen liittyvä asuinalue sekä vuonna 1940 valmistunut Tehtaanmäen koulu.
– Aalto suunnitteli paikkakunnalle myös Karhunkankaan omakotialueen tyyppitaloineen. Alvar Aallon Kouvolan kohteet ovat hyvä esimerkki kokonaisvaltaisesti suunnitellusta ympäristöstä ja erinomaisen kiinnostava tutustumiskohde, mainitsee Käki.
Alvar Aalto -viikosta odotetaan Kouvolassa monipuolista ohjelmakokonaisuutta, jossa näkyy paitsi Alvar Aallon tuotanto, myös muunlaiset teemaan sopivat kulttuuritapahtumat. Mukaan etsitään nyt kumppaneita ja itsenäisiä toimijoita, jotka voivat ehdottaa tapahtumia Alvar Aalto -viikon ohjelmistoon poikkitaiteellisessa ja -tieteellisessä hengessä. Tapahtumiksi sopivat esimerkiksi eri teemoilla toteutetut opastetut kierrokset, luennot, näyttelyt ja performanssit, kertoo Alvar Aalto -säätiön ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen.
– Toivomme, että ympäri kaupunkia levittäytyvä ohjelmisto saa liikkeelle niin kaupunkilaisia, lähiseutujen asukkaita kuin matkailijoitakin. Tavoitteena on, että tapahtumaviikon myötä Kouvola onkin ”Yhtä Aaltoa” elokuussa 2021!, sanoo Anne Käki.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...