0

Kouvolassa kaksi uutta koronavirustartuntaa maanantaina – Kymenlaaksossa havaittu uusia Britanniassa havaitun muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tautitapauksia

Kymsoten alueella on todettu yhteensä 540 koronavirustartuntaa. Viimeiset kuusi tartuntaa on todettu maanantaina 4.1. Sairaalahoidossa on seitsemän koronaviruspotilasta.
THL:n mukaan Kouvolassa on kaksi uutta tapausta, Kotkassa kolme ja Haminassa yksi.

Suomessa on tähän mennessä todettu yhteensä 17 muuntunutta koronavirustartuntaa. THL:n mukaan näistä 14 uusinta on todettu uusissa laboratoriotutkimuksissa ja kolme on raportoitu jo aiemmin 28.12.2020. Tapaukset liittyvät pääosin Britanniassa tai muualla ulkomailla matkustukseen aikavälillä 7.–20.12., ja sairastuneista kaikilla on todettu Britanniassa viime aikoina levinnyt uusi virusmuunnos.
Tartunnoista viisi on todettu sairastuneiden perheenjäsenillä, jotka ovat olleet karanteenissa. Myös yhteensä 14 sairastuneiden kanssa samassa taloudessa asuvaa tai lähipiiriin kuuluvaa on todettu koronapositiivisiksi, mutta viruksen tyypin tarkempi tutkimus on vielä kesken. Lisäksi osa lähikontaktien testeistä on vielä valmistumatta. Kaikki uudet tapaukset on todettu Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa.
Aiemmin Suomessa on todettu kaksi Britanniasta ja yksi Etelä-Afrikasta peräisin olevaa muuntuneen koronaviruksen aiheuttamaa tapausta. Myös Norja, Ruotsi ja Tanska ovat raportoineet viime päivinä useista uusista muuntuneen koronaviruksen aiheuttamista tapauksista.
Uusi muuntunut virus voi tarttua ja levitä aiempaa nopeammin. Ei kuitenkaan ole näyttöä siitä, että muuntunut virus aiheuttaisi aiempaa vakavampaa tautia tai uusintainfektioita jo aiemmin koronavirustaudin sairastaneilla. Koronavirusrokotteen arvioidaan suojaavan myös muuntuneen viruskannan aiheuttamalta taudilta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Odotatko kunnon talvea?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...