0

Uudet kaurajuomapakkaukset pakataan Fazerin Korian tehtaan pakkauslinjalla, joka käynnistyi marraskuussa

Fazer panostaa vahvasti kauraan monessa tuotekategoriassa. Kaurajuomien kysyntä on kasvussa niin Suomessa kuin vientimarkkinoillakin. Kaslink Aito -tuotemerkki on vuoden 2020 aikana vaihtunut Fazer Aito -tuotemerkkiin pakkauksissa, viimeisetkin materiaalit vaihtuvat tuotannossa joulukuun aikana.
– Kaikkien Aito-tuotteiden uudelleenbrändäys oli iso urakka, joka koski koko valikoimaa kaurajuomista kauragurtteihin ja ruuanlaittotuotteisiin. Kuluttajat ovat löytäneet tuotteet hyvin merkkivaihdoksen jälkeenkin, sillä uudistus toteutettiin hienovaraisesti säilyttäen tuttuja värejä ja elementtejä, kertoo brändi- ja kategoriajohtaja Susanna Kallio Fazerilta.
Fazer Aito Kaurajuoma ja Barista saavat uudet, kätevämmät ja lähes kokonaan kasvipohjaiset pakkaukset. Tölkin kierrekorkin materiaali on sokeriruokopohjaista. Fossiilisen muovin käyttö on saatu nipistettyä kolmannekseen Fazer Aito Baristan nykyisen pakkauksen materiaaliin verrattuna ja pakkauksen hiilijalanjälki pienenee yli 20 prosenttia. Pakkauksen materiaalista 70 prosenttia on kartonkia ja 17 prosenttia sokeriruokopohjaista muovia. Kaikkiaan pakkauksen materiaalista 87 prosenttia on uusiutuvaa ja kasvipohjaista.

Uudet Fazer Aito kaurajuomapakkaukset pakataan Korian tehtaan uudella pakkauslinjalla, joka käynnistyi suunnitelmien mukaisesti marraskuussa. Investointi on osa Fazerin vahvaa panostusta kaurapohjaisten tuotteiden kehitykseen. Fazer kertoi kesäkuussa investoivansa Korian tehtaaseen vuoden sisällä yli kymmenen miljoonaa euroa. Pakkauslinja on osa tätä investointiohjelmaa.
Uuden linjan asennus ja käyttöönotto on saatu vietyä läpi ilman viivästyksiä vallitsevista erikoisoloista huolimatta. Pakkausinvestoinnilla vastataan kaurajuomatuotteiden kasvavaan kysyntään. Ympäristöystävällisyys ja käyttömukavuus vaikuttavat kuluttajien ostopäätöksiin, näihin kuluttajien odotuksiin pystytään nyt vastaamaan.
– Olemme odottaneet innolla linjan käynnistymistä, on hienoa tuoda uudistettu ja entistäkin ympäristöystävällisempi pakkaus kuluttajien saataville. Pyöristetty muoto on käytössä miellyttävämpi kuin Fazer Aito Baristan entinen tiiliskiven mallinen pakkaus. Korkki aukeaa helpommin, kaataminen on siistiä ja pakkaus on helpompi litistää kierrätystä varten. Litran pakkauksen uusi muoto palvelee paremmin myös kahvila- ja ravintola-asiakkaitamme. Pakkauksen pohjan pinta-ala on pienempi, joten se vie vähemmän tilaa myyntipöydällä, lisää Susanna Kallio.

Kaurajuomia myydään vähittäiskaupassa sekä kylmähyllystä että huoneenlämmössä. Pakkausuudistus koskee huoneenlämmössä säilyviä litran Fazer Aito -kaurajuomia.
– Kylmäsäilytettävät kaurajuomat ovat markkinalla uudempi tulokas, toimme ensimmäiset kylmäkaapin Aito-tuotteet kauppoihin vuonna 2017. Huoneenlämmössä säilyvät pakkaukset ovat edelleen suosittuja, sillä ne säästävät kylmätilaa niin kotona kuin ammattikäytössäkin. Näiden tuotteiden erityisen pitkät säilyvyysajat auttavat myös hävikin vähentämisessä tilanteissa, joissa menekki vaihtelee, kertoo Kallio.
Uudet Fazer Aito pakkaukset saapuvat kauppoihin joulu-tammikuussa alkaen litran Fazer Aito Barista Kaurajuomasta.

Fazerin Kymenlaaksossa sijaitseva Korian tehdas on perustettu vuonna 2001. Aiemmin Kaslink-nimellä tunnettu Korian tehdas siirtyi Fazerin omistukseen elokuussa 2019. Moderni ja uusiutuvaa energiaa hyödyntävä tuotantolaitos sijaitsee Kouvolassa, Kymijoen rannalla. Tehtaalla työskentelee 170 työntekijää.

3 kommenttia aiheesta “Uudet kaurajuomapakkaukset pakataan Fazerin Korian tehtaan pakkauslinjalla, joka käynnistyi marraskuussa

 • 1.1.2021 at 08:36
  Permalink

  Kuka valmistaa pakkaukset? Joku kartonkitehdas kenties?

  Reply
 • 1.1.2021 at 16:38
  Permalink

  Ei ainakaan mikään kartonkitehdas, ne tekee raaka-aineen eli kartongin tölkkiä varten.

  Reply
 • 3.1.2021 at 09:02
  Permalink

  Kartongin valmistusta siis Korialla myös? Enpä olisi uskonut.

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Odotatko kunnon talvea?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...