0

Kouvolassa ravintolat kiinni kello 23, valomerkki kello 22 lauantaista alkaen

Epidemian leviämisvaiheessa olevien Kymenlaakson, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien ravitsemisliikkeet noudattavat 5.12. lukien samoja rajoituksia, jotka ovat jo voimassa Uudellamaalla. Sääntely tiukkenee myös kiihtymisvaiheeseen siirtyvillä alueilla. Asiaa koskeva uusi valtioneuvoston asetus tulee voimaan 5.12. kello 00.00.
Asetus on voimassa 15.12.2020 saakka, jonka jälkeen rajoituksista säädetään uudella asetuksella. Ravitsemisliiketoimintaa koskevista rajoituksista päättää aina valtioneuvosto, joka antaa rajoituksista asetuksen. Asetuksessa säädetyt rajoitukset perustuvat koronavirusepidemian leviämisen perusteella sen mukaan, millainen epidemiatilanne alueella on. Epidemiatilanteen (perustaso, kiihtymisvaihe, leviämisvaihe) määrittelevät kokonaisarvioinnin perusteella alueelliset yhteistyöryhmät ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).
Ravitsemisliikkeet Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Pohjois-Pohjanmaalla saavat olla auki kello 23 saakka, ja ne saavat avata ovensa sulkemisen jälkeen uudelleen aikaisintaan kello 05. Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.
Näissä maakunnissa kaikkien ravitsemisliikkeiden anniskelu päättyy kello 22. Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, käytössä on puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa asiakaspaikoista voidaan käyttää 75 prosenttia.

Alueen epidemiatilanteen mukaan säädettävien rajoitusten on tarkoitus vähentää ihmisten sosiaalisia kontakteja sellaisissa tiloissa ja tilanteissa, joissa koronavirustaudin on todettu leviävän tehokkaasti.

Kommentteja aiheesta “Kouvolassa ravintolat kiinni kello 23, valomerkki kello 22 lauantaista alkaen

  • 3.12.2020 at 18:35
    Permalink

    Toive joulupukille näyttää nyt toteutuvan saada äiskä ja iskä taas kotiin ennen nukahtamista!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Odotatko kunnon talvea?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...