0

Vierailukieltoja Kymsoten sairaaloihin maanantaina

Kymenlaakson vaikeutuneen koronapandemiatilanteen takia vierailut hoidossa olevien potilaiden luona Kymenlaakson keskussairaalassa, Pohjois-Kymen sairaalassa, Haminan ja Karhulan sairaaloissa sekä kuntoutusyksikkö Hoikussa kielletään 30.11. alkaen 31.12.saakka.

Päätös ei koske Kymenlaakson psykiatrista sairaalaa, palliatiivisen hoidon yksiköitä Villa Apilaa ja Villa Mereä, lastenosastoa eikä synnyttäjien tukihenkilöitä. Näissä vierailut sallitaan päätöksen ajankohtana voimassa olevien ohjeiden mukaisesti. Myös kuolevien ja kriittisesti sairaiden potilaiden omaisten vierailut sallitaan hoitavan yksikön henkilökunnan kanssa sovittavalla tavalla.

Vierailukieltojen perusteena ovat Kymenlaakson Covid19-pandemian kiihtymisvaihe ja tartuntatautilain mukaiset rajoitustoimenpiteet.

4 kommenttia aiheesta “Vierailukieltoja Kymsoten sairaaloihin maanantaina

 • 27.11.2020 at 17:27
  Permalink

  Osastolla 4 on ollut pari koronatapaustakin, ihmettelen, ettei sairaalasta tullut ilmoitusta mahdollisen tartunnan saaneille.

 • 28.11.2020 at 09:09
  Permalink

  Onko laillista tehdä tämä vierailu kielto? Toistetaanko jälleen kerran ihmisten eristäminen laitoksiin? Eikö mitään opittu keväästä?

 • 28.11.2020 at 18:34
  Permalink

  Onhan se toki ihan laillinen kuolema, jonka kohtaa kieltoja uhmatessaan. Mutta voi olla hoito poissa lähimmäisiltä, jos ajautuu tehohoidon rasitteeksi. Kohtaloasi et voi valita, mutta varovaisuudella voit estää uhkaavan vaaran. Ei omaiset sairaalassakaan halua tautiaan levittää. On keksitty kännykät ja tabletit. Mutta älä riko luonnon rauhaa älä melua, älä pauhaa – maltti on valttia koronan ratissa varsinkin.

 • 29.11.2020 at 09:40
  Permalink

  Itse pidän ihmisläheisestä toiminnasta ja haluan, ettei läheiseni saa mielenterveysongelmia siitä syystä että eristetään. Näinhän ei saa tehdä lain mukaan. Nyt on saatavilla suojavälineet ja on kyse vain henkilökunnan viitseliäisyydestä. Emme tarvitse lisää ongelmia koronan lisäksi. Ja läheisemme eivät kestä eristämistä. Me itse kärsimme siitä, jos omaisemme joutuvat kuolemaan yksin ja suruissaan, teljettynä huoneisiinsa. Liian paljon keväällä menehtyi ihmisiä juuri näin. Tämä on jo suunniteltua, jos uudestaan lasketaan tilanne tällaiseksi.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Odotatko kunnon talvea?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...