0

Talvivalot ja joulukuuset valaistaan. Uutta ovat säihkepallot Elimäen kirkkopuiston puissa – Inkeroisissa valaistaan pääkadun pylväät, kausivalot myös Korialla

Kimallukset, lumihiutaleet ja puiden valonauhat ilahduttavat jälleen ympäri kaupunkia. Kaupunki valaisee tänäkin vuonna 24 eri kohdetta, kuten perinteisen joulukuusen kaupungintalon edustalla, Kuusaan sillan, Inkeroisten ja Valkealan kirkonkylän pääkatujen pylväät. Uutta ovat tänä vuonna säihkepallot Elimäen kirkkopuiston puissa.
Kaupungin 24 talvivalokohteesta 13 on kuusia tai muita valaistavia puita. Osa kuusista, kuten Voikkaan ja Myllykosken joulukuuset, kasvavat paikoillaan ja saavat vuosittain jouluvalonsa. Muun muassa Inkeroisten torille, tekniikka- ja ympäristötalon pihaan Kuusankoskelle sekä kaupungintalon edustalle kuuset kaadetaan kaupungin mailta tai saadaan lahjoituksina. Esimerkiksi kaupungintalon tämän vuotinen kuusi on lahjoitus yksityispihalta Kouvolan Rekolasta.
Kuusien kaadon ja pystytyksen hoitaa kaupungin puisto-osasto. Valot asentaa KSS Rakennus Oy.

Tänä vuonna uusia talvivaloja sijoitettiin Elimäen kirkon tapulia ympäröiviin puihin seurakuntakeskuksen viereen. Valot ovat samanlaisia pesämaisia säihkepalloja, kuin Oikokadulla ydinkeskustassa.
Viime talvena kausivaloja lisättiin Asema-aukiolle ja Oikokatu-Keskikatu –akselille Kouvolan ydinkeskustaan. Kokonaan uusia kausivaloja ripustettiin Korian Kyminasemantien lehmuksiin ja Inkeroisten Päätielle.

Talvivalot on sytytetty tai syttyvät tällä viikolla. Kävelykatu Manskilla penkkien ja pylväiden värivalot vaihtuvat jouluväreihin Kouvolan joulunavaustapahtuman aikaan la 21.12. Manskilla tunnelmaa luovat myös vaijereihin kiinnitetyt valoketjut, jotka muodostavat eräänlaisen katon kävelykadun päälle sekä maahan heijastettavat värit ja kuviot.
Manskin pari vuotta sitten uudistettua valaistusta hyödynnetään myös muiden juhlapäivien, kuten itsenäisyyspäivän ja uudenvuoden tunnelman luomisessa. Lisäksi kärkijoukkueiden kotiotteluiltoina valaisimiin syttyvät joukkueiden tunnusvärit punainen ja valkoinen tai oranssi ja valkoinen
Nuutinpäivä 13.1. korjaa joulun pois myös joulukuusien valojen osalta. Muut talvivalot palavat aina helmikuun loppuun saakka, jolloin valoisa aika alkaa jälleen pidentyä.
Valaistusta uusitaan vuosittain käytettävissä olevan budjetin mukaan.

Kommentteja aiheesta “Talvivalot ja joulukuuset valaistaan. Uutta ovat säihkepallot Elimäen kirkkopuiston puissa – Inkeroisissa valaistaan pääkadun pylväät, kausivalot myös Korialla

  • 22.11.2020 at 11:04
    Permalink

    Kun lähes satavuotiaalta mummon mökiltä puuttui tie, sinne saatiin tänä syksynä viisaiden päättäjien ansiosta kuvetta raaputten kovan aherruksen jälkeen rapakiveä räjäyttämällä ja soraa ajamalla kolmessa kuukaudessa Kurkimäentien varteen oma hieno leveä aivan upouusi 300 metrin pituinen kuja katukyltteineen, -valoineen, -ojineen, -istutuksineen, vesijohtoineen, loka- ja huleviemäreineen sekä laajakaista- ja sähköverkkoineen. Kelpaa nyt mummonmökissä auvoisilla Keskikymen kylillä asuskella pitempäänkin ja potkutella iloisesti esteetöntä alamäkeä markettiin.

    Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Vaikuttaako korona joulusuunnitelmiisi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...