0

Liisa-myrsky eteni nopeasti ja voimalla – KSOY nostanut valmiutta myös tulevaksi viikonlopuksi

Eilen pauhannut Liisa-myrsky osui myös Kymenlaakson Sähköverkon alueelle voimakkaammin kuin ennusteiden mukaan arvioitiin. Käyttöpäällikkö Saku Mässeli kertoo, että myrsky eteni nopeasti ja siihen liittyi erittäin voimakkaita paikallisia puuskia. Syynä tähän olivat vaikeasti ennustettavat, nopeasti muodostuvat ja etenevät sadekuuronauhat, joiden yhteydessä näitä voimakkaita puuskia esiintyi. Näillä alueilla aiheutui paljon tuhoja ja siten vikoja sähköverkkoon.

Sähkönjakelun vikatilanteet saatiin korjattua suurimmaksi osaksi torstain aikana. Perjantaina korjauksen kohteena on vielä Kotkan ja Pyhtään saaristokohteita sekä Luumäellä kaksi kohdetta, joissa linjatuhot ovat olleet merkittäviä. Kaikkiin näihin kohteisiin sekä jo ilmoitettuihin pienjänniteverkon vikakohteisiin sähköt saataneen palautettua perjantain aikana.

Myös tulevaksi viikonlopuksi on ennustettu tuulista säätä erityisesti rannikkoalueille, ja Kymenlaakson Sähköverkko on kasvattanut lisävarallaoloa mahdollisten korjaustoimenpiteiden nopeaan hoitamiseen.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydetään  ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

 

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...