0

Babylonfall suunnittelee jo uutta albumia esikoislevynsä jälkeen – Korona-aika on hiljentänyt keikkailun

Kouvolalaisbändi Babylonfallilla oli keväällä mietinnän paikka: Julkaistaanko yhtyeen debyyttilevy, vaikka koronapandemia puskee päälle ja estää todennäköisesti keikkailun?
– Päätimme julkaista levyn, mikä oli oikea ratkaisu. Keikkailuun tulikin pitkä tauko, kuten ounastelimme. Levyn ”julkkarikeikka” päästiin pitämään vasta syksyllä House of Rockissa Kouvolassa. Tämän lisäksi olemme tehneet korona-aikana vain yhden muun keikan, kun soitimme kesällä Kotka Open Airissa, kertoo yhtyeen kitaristi Ossi Viren.
– Koska keikkailua ei ole ollut, olemme keskittyneet uuden materiaalin tekemiseen. Se pitää mielen virkeänä ja soittoinnon päällä.
Babylonfall sai Collapse-esikoislevynsä julkaistua Inverse Records -levy-yhtiön kautta. Mukana on kymmenen kappaletta.
– Biisit on tehty yhdessä. Sävellyksistä vastaavat Esa Viren (kitara), Matti Huopainen (basso) ja minä. Sanoitukset ovat pääosin laulajamme Okko Solanterän käsialaa. Pari tekstiä on minun tekemääni. Tämän lisäksi kokoonpanoon kuuluu rumpalimme Mikko Huopainen, luettelee Ossi Viren.
– Babylonfall yhdistää melodisen death metalin vaihtoehtoisen metallin elementteihin. Soitamme modernia metallia vanhan koulukunnan tunnelmalla, kuvailee Viren.
– Sanoitusten maailmassa liikutaan laidasta laitaan. Mukana on science fictioniakin, mutta ennen kaikkea tekstit kertovat niin henkilökohtaisista kuin koko maailmankin ongelmista.
Collapse-levyä myydään muutamassa levykaupassa cd:nä ja se on kuultavissa lähes kaikista suoratoistopalveluista.
Bändi on perustettu vuonna 2016. Okko Solanterä on kotoisin Oravalasta, muut ovat myllykoskelaislähtöisiä. Yhtyeen jäsenet asuvat vieläkin Kouvolan alueella lukuun ottamatta laulaja Solanterää, joka asuu Kotkassa. Kaikki ovat päivätöissä eli musiikki on heille harrastus.
– Matti Huopainen päätti erota bändistä. Toimimme nyt nelikkona ilman vakituista basistia, kertoo Viren.
Mutta mistä ihmeestä Babylonfall-nimi tuli?
– Pyörittelimme eri nimivaihtoehtoja, ja minä sen taisin keksiä. Nimen kirjoitusasun kanssa käytettiin hieman taiteellista vapautta. Olin katsonut Madventures-tv-ohjelmaa, jossa oltiin Jamaikalla. Nimi onkin toisaalta reaggae-henkinen, mutta sopii minusta tarpeeksi mahtipontisena myös metallipuolelle, naurahtaa Viren.

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...