MYPAn toimintaan on hyvä saada pitkäjänteisyyttä lähivuosiksi – Ensi kauden joukkuetta Kakkoseen kootaan kouvolalaistaustaisista pelaajista

Kun MYPA vaihtoi päävalmentajaa syyskuun lopussa, ja Marko Honkanen nousi kakkosluotsin paikalta ykköskäskijäksi, oli hän jo kolmas joukkueen päävalmentaja vajaan

MYPAn päävalmentaja Marko Honkanen nousi syyskuun lopussa kakkosluotsin paikalta ykköskäskijäksi ja valittiin myöhemmin MYPAn päävalmentajaksi myös ensi kaudeksi. (Kuva: Rauni Pakkala)

Ilkka Kujala

Kun MYPA vaihtoi päävalmentajaa syyskuun lopussa, ja Marko Honkanen nousi kakkosluotsin paikalta ykköskäskijäksi, oli hän jo kolmas joukkueen päävalmentaja vajaan vuoden aikana. Olivatpa syyt valmentajan vaihdoksiin mitkä tahansa, muodostui niistä kuva epävakaasta toiminnasta.

Jatkossa MYPAn pitää vakiinnuttaa tilanteensa ja voittaa ”suuren yleisön” luottamus takaisin. Maineeseen on tullut tietynlainen kolhu, joka poistuu ihmisten mielestä vain pitkäjänteisellä työllä. Juuri tätä MYPAn puheenjohtaja Heikki Pulkkinen on luvannutkin.

Näin jälkeenpäin on helppo arvioida, että MYPA nousi Kolmosesta Ykköseen liian kovalla vauhdilla. Taustaorganisaatio ei tahdo pysyä mukana, vaikka tahtoa ja taitoakin olisi ollut. Mutta kun nousu on tullakseen, on se luonnollisesti ”pakko” ottaa.

”Mano” Honkasessa MYPAlla on kokenut päävalmentaja, joka MYPA-kasvattina ja paikkakunnalla asuvana tietää ja tuntee olosuhteet, kouvolalaisen pelaajiston tarkasti sekä realiteetit edetä. Korona-aikana tehtävä ei ole Honkaselle – eikä koko seurallekaan – helppo, vaikka ensi kesänä pelataankin sarjaporrasta alempana Kakkosessa.

Kaikkia koronapandemian vaikutuksia jalkapalloiluun on vaikea arvioida vielä ensi kauden osalta. Tällä hetkellä pääsarjatason sisäpalloilulajeissa – mukaan luettuna myös siis jääkiekko – on erittäin hankala tilanne, kun lehtereillä ei käy läheskään niin paljon maksavaa yleisöä kuin sinne koronarajoitukset huomioiden mahtuisi.

Vaikka MYPAn kuluneen kauden yleisömäärä oli varsinkin loppukaudesta huomattavasti viime kautta pienempi, on joukkueella kuitenkin olemassa yhä selkeä kannattajakunta. Se on mahdollista saada ulkoilmatapahtumaan paikalle, jos ja kun menestytään Kakkosessa.

Honkanen valitsi kakkosvalmentajakseen pelaajana kokeneen ja huipputasolla jalkapalloa ulkomaita myöten pelanneen Tuomas Ahon. Kaksikko on ollut valmentajayhteistyössä viitisen vuotta FC Peltirummussa ja tuntee hyvin toisensa. Tämä luo mainiot edellytykset jatkolle.

Honkanen on jo julkisuudessa kertonut saavansa Ahosta hyvää apua etenkin puolustuspelaamisen organisointiin ja puolustajien pelipaikkaharjoitteluun.

Entäpä MYPAn pelaajisto ensi kaudella? Etenkin keskuspuolustukseen on tulossa iso aukko, kun Juuso Laitinen tähdännee pelaamaan korkeammalle sarjatasolle, jopa Veikkausliigaan asti. Entäpä muu tämän kauden keskuspuolustus? Ahmed Said Ahmed? Jyväskylässä opiskeleva Benjamin Niveri? Stephen Obengiä tuskin enää kaipaa kukaan Myllykoskella.

MYPAssa on kaavailtu saatavaksi tämän vuoden aikana kokoon joukkue, jossa on 18 kouvolalaistaustaista kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Ensi maaliskuussa katsotaan tilannetta uudestaan ja täydennetään ryhmää harjoitusottelun kokemusten perusteella. Kun kausi alkaa, on joukkueen vahvuuden tarkoitus olla 22–23 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Entäpä tosiaan Ahmed Said Ahmed ja muut pääkaupunkilähtöiset pelaajat? Tehdäänkö seurassa linjaratkaisu, että Kakkoseen lähdetään tosiaan ”oman kylän pojilla” vai pääsääntöisesti omilla pojilla? Tilanne valkenee Honkaselle ja Aholle ensi maaliskuuhun mennessä.

MYPAn ensi kauden maalivahtitilanne on myös mielenkiintoinen ja haastavakin. Ykköstorjuja Tomas Turunen asuu Kotkassa ja on taustaltaan PeKa-lähtöinen. Kun Peli-Karhut nousi ensi kaudeksi Kakkoseen, nähdäänköhän Turunen Saviniemen stadionilla vierasjoukkueen paidassa?

MYPA on tehnyt sopimukset ensi kauden pelaamisesta perjantaihin 13.11. mennessä 11 pelaajan kanssa: Jussi-Pekka Rämä, Olli Kähkönen, Tomi Räikkönen, Väinö Hietala, Sasu Hernesniemi, Arttu Jormakka, Veeti Karppanen, Kasperi Kinnunen, Valtteri Kangasniemi, Tommi Roponen ja Niklas Rautomäki.

Kommentoi