0

Saila Rosas: Kivijalkayrityksillä, kuten myös pankkimme konttoreilla, on edelleen vahva rooli pitää pienikin paikkakunta elävänä

Länsi-Kymen Osuuspankin toimitusjohtaja Saila Rosaksen mielestä Osuuspankeilla on Suomessa paljon keskeisempi kuin vain sivustakatsojan rooli.
– Osuuspankit ovat ainutlaatuisella tavalla mahdollistaneet yksilöiden ja yhteisöiden ponnistelut läpi hyvien ja huonojen aikojen. Pankkimme ovat kantaneet vastuuta ja auttaneet silloin, kun ajat ovat olleet epävakaat ja tukea ei ole ollut tarjolla. Tämä on monella tapaa se osuustoiminnallisen pankin syvin olemus. Viimeisimpinä näyttöinä tästä on ollut viimeisen vuosikymmenen aikana yritysasiakasliiketoimintamme kasvu. Emme jättäneet suomalaisia yrittäjiä yksin finanssikriisin levitessä, vaan uskoimme Suomeen ja pidimme rahahanat auki kriisin läpi kulkeneille yrityksille, Rosas muistuttaa.
– Myös haasteellisena korona-aikana olemme olleet niin henkilö- kuin yritysasiakkaittemme tukena. Olemme myöntäneet lyhennysvapaita ja järjestelleet rahoituksia. Positiivista on se, että olemme myös myöntäneet uusia lainoja uusiin hankkeisiin.
– On ollut hienoa huomata, että ihmiset ovat viime aikoina satsanneet koteihinsa, tehneet remontteja ja uusineet esimerkiksi kodinkoneita. Myös asunto- ja vapaa-ajanasuntokauppa on vilkastunut.

Saila Rosas muistuttaa, että Osuuspankissa omistaja-asiakkaat pääsevät itse vaikuttamaan siihen, millaiselta osuuspankki ja sen toiminta näyttää.
– Osuuspankkien perustehtävänä on yhä edistää asiakkaiden ja toimintaympäristön taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Rooli ei ole vain liiketoiminnallinen vaan myös vahvasti yhteisöllinen.
Rosaksen mukaan Osuuspankki on läsnä myös tulevaisuudessa. Länsi-Kymen Osuuspankilla on neljä konttoria, ja mikäli suunniteltu yhdistyminen Artjärven Osuuspankin kanssa toteutuu, on palvelevia konttoreita viisi.
– Maailma digitalisoituu, ja pankkiasioitakin hoidetaan entistä enemmän myös verkossa. Silti asiakkaamme saavat meiltä myös henkilökohtaista palvelua, mikä on erittäin tärkeää. Uskon vahvasti, että helposti saavutettavien, ihmisläheisten lähipalvelujen merkitys kasvaa kaiken aikaa. Niiden säilyttäminen on nyt ensiarvoisen tärkeää, jotta elinvoimaisuus ja lähialueella asioinnin helppous säilyy edelleen.

– Kivijalkayrityksillä, kuten myös pankkimme konttoreilla, on edelleen oma, vahva roolinsa pitää pienikin paikkakunta elävänä palveluja tuottamalla. Meidän tulee tukea toisiamme ja käyttää oman paikkakuntamme yritysten tuottamia palveluja. Siten turvaamme palvelut jatkossakin omilla kotikonnuillamme.
– Näin myös osoitamme, että arvostamme niitä yrittäjiä ja heidän yrityksiään, jotka ansiokkaasti paikkakunnalla toimivat. Pienetkin ostot voivat olla isoja asioita paikallisille yrityksille. Ne voivat joskus olla jopa elintärkeitä. Nyt meidän jokaisen on kampanjoitava lähipalvelujen säilyttämisen puolesta. Parhaiten teemme sen käyttämällä paikallisia palveluja ja olemalla paikallisten yritysten asiakkaita, ei vain nyt korona-aikana, vaan aktiivisesti myös jatkossa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Vaikuttaako korona joulusuunnitelmiisi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...