0

Kymsoten lasten terveyspalveluita kootaan saman katon alle – Kouvolassa Marjoniemeen

Kymsoten lasten terveyspalveluita kootaan saman katon alle sekä Pohjois- että Etelä-Kymenlaaksossa. Pohjois-Kymenlaaksossa kehityksellisten palveluiden vastaanotto, joka aiemmin on tullut tutuksi nimillä Hattu-neuvola ja Nepsy-vastaanotto, on muuttanut Kouvolassa Marjoniementie 6:een. Myös lasten kuntoutuksen puheterapeutti on muuttanut samaan osoitteeseen, jossa toimii jo ennestään lasten kuntoutuksen fysioterapeutteja sekä keskustan neuvola.
Sekä etelässä että pohjoisessa on kehityksellisten palveluiden vastaanoton ja lasten kuntoutuksen yhteistyönä alettu pilotoimaan kehityksen tuen tiimejä, joihin terveydenhuollon työntekijä, esimerkiksi lapsen oma neuvola- tai kouluterveydenhoitaja tai lääkäri voi tehdä konsultaatiopyynnön tilanteissa, joissa on huolta neuvola- tai alakouluikäisen lapsen kehityksestä, mielialasta, keskittymisestä tai käyttäytymisestä. Kehityksen tuen tiimiin keskitetään jatkossa myös erikoissairaanhoidosta perusterveydenhuoltoon siirtyvien neuvola- ja alakouluikäisten ADHD-seurannat. Kehityksen tuen tiimiläiset tekevät aktiivisesti yhteistyötä lapsen arkiympäristöön kuuluvien verkostojen kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Vaikuttaako korona joulusuunnitelmiisi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...