0

Artjärven ja Länsi-Kymen Osuuspankkien yhdistymisestä päättävät osuuskunnat alkuvuodesta – Yhdistyminen 31.7.2021

Artjärven ja Länsi-Kymen Osuuspankkien hallitukset allekirjoittivat sulautumisasiakirjat keksiviikkona 14.10. Yhdistymisellä vahvistettaisiin pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.
Lopullinen päätös yhdistymisestä on tarkoitus tehdä myöhemmin ilmoitettavana päivänä tammi-helmikuussa 2021 kummankin pankin osuuskunnan kokouksessa. Suunnitelman mukaan yhdistyminen tapahtuisi 31.7.2021.
– Pankkien hallitukset ovat kevään aikana tehneet yhdistymisvaihtoehdoista perusteellisen selvityksen ja ovat yksimielisesti yhdistymisen kannalla, sillä se on ennen kaikkea asiakkaiden etu. Voimien yhdistäminen antaisi meille hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa palvelukykyä, kertoo OP Artjärven hallituksen puheenjohtaja Rami Korkkula.
– Hallituksemme on pohtinut isoja kysymyksiä, esimerkiksi miten turvataan pankkimme palvelukyky ja miten varmistetaan, että tulevaisuudessakin alueella toimii vahva asiakkaiden omistama pankki? Olemme punninneet eri vaihtoehtoja ja selkeä johtopäätös on, että yksin emme enää pärjää. Tulevaisuus tulee siis rakentaa voimia yhdistämällä, kertoo OP Artjärven hallituksen puheenjohtaja Rami Korkkula.
– Yhdistymishankkeen yksi keskeinen syy on pankkeihin kohdistuvan sääntelyn voimakas lisääntyminen. Pakollinen byrokratia vie väistämättä suuren osan pienen pankin johdon ja hallinnon ajasta. Hallinnollisten tehtävien keskittämisellä saisimme enemmän aikaa asiakaspalveluun ja sen laatuun voitaisiin panostaa entistä enemmän, lisää OP Artjärven toimitusjohtaja Reijo Hurskainen.

– Lähtökohtana on, että pankkien nykyiset konttorit jatkaisivat toimintaansa ja uusi pankki voisi tarjota laajenevan palveluvalikoiman kaikissa toimipaikoissaan. Yhdistymisellä ei olisi vaikutusta pankkien asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuisivat nykyisellään. Yhdistyminen ei vaatisi asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan heidän tilinumeronsa, kortit ja verkkopalvelut toimisivat kuten tähänkin asti, kertoo OP Länsi-Kymen hallituksen puheenjohtaja Sanna Liljeqvist.
– Artjärven ja Länsi-Kymen Osuuspankkien toimialueet ovat maaseutumaisina hyvin samankaltaisia. Voimien yhdistäminen antaisi meille hyvät lähtökohdat ylläpitää ja vahvistaa elinvoimaisuutta toimialueella ja vastata asiakkaiden toiveisiin myös jatkossa. Yhdistymisen kautta asiantuntemus lisääntyy ja vahva pankki pystyy paremmin vastamaan myös yritysten rahoitustarpeisiin, kertoo OP Länsi-Kymen toimitusjohtaja Saila Rosas.
Suunnitelman mukaan OP Artjärven henkilökunta siirtyisi OP Länsi-Kymen palvelukseen vanhoina työntekijöinä ja toimitusjohtajana jatkaisi OP Länsi-Kymen nykyinen toimitusjohtaja Saila Rosas.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Aiotko ottaa koronarokotteen, kun se tulee mahdolliseksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...