0

Äänestyksiä ja kovenevia sanoja – Kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja isojen lautakuntien jäsenmäärät säilyvät nykyisellään

Kouvolan kaupunginvaltuusto puhui paljon ja äänesti kaikista toimiala- ja toimielinrakenneuudistuksen pääkohdista sähköisessa kokouksessa, joka venyi pitkälle maanantai-iltaan. Säästöjä luottamuspaikkavähennyksillä haki eniten kokoomusryhmä.
Kaupunginvaltuuston koko säilyy 59 valtuutetussa. Kaupunginhallituksessa on jatkossakin 13 jäsentä. Myös suurissa lautakunnissa kasvatus- ja opetus-, liikunta- ja kulttuuri- sekä teknisessä lautakunnassa on 13 jäsentä.
Kouvolan kaupungissa voi olla päätoiminen tai osa-aikainen kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja osa-aikainen valtuuston puheenjohtaja.
Kaupungin ammatillinen organisaatio muodostuu kolmesta toimialasta. Toimialojen tehtävät tarkastellaan syksyn aikana. Tarkastelun suorittavan työryhmän nimeää kaupunginhallitus. Työryhmän tehtäviin kuuluu kaikkien toimialojen tehtävien ja virkojen tehtäväkuvaukset.
Hyvinvointijohtajan virka lakkautettiin. Sen sijaan yksimielisesti päätettiin jättää pöydälle esitys apulaiskaupunginjohtajan viran lakkauttamisesta ja uuden konsernipalvelujohtaja viran perustamisesta.

Kommentteja aiheesta “Äänestyksiä ja kovenevia sanoja – Kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja isojen lautakuntien jäsenmäärät säilyvät nykyisellään

  • 13.10.2020 at 10:17
    Permalink

    Määrääkö kuntalaki, että Kouvolan kokoisessa kaupungin valtuustossa on 51 valtuutettua? Kouvolan asukkaat joutuvat maksamaan nyt 59 valtuutetun toiminnan. Onneksi vaalit tulossa ja suuri määrä uusia päättäjiä Kouvolaan. Nykyiset odottavat, että äänestäjät antavat heille lopputilin.

    Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Aiotko ottaa koronarokotteen, kun se tulee mahdolliseksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...