0

Junaliikenteen nopeusrajoitusten piiriin lisää raskaita tavarajunia Kotka-Kouvola rataosalle

Väylävirasto lisää nopeusrajoituksia tärinää aiheuttavalle raskaalle tavaraliikenteelle. 13.12.2020 lähtien nopeusrajoitukset koskevat niitä yli 2500 tonnin tavarajunia, joissa on mukana kuormattuja itäisen yhdysliikenteen vaunuja.
Väylävirasto asetti maaliskuussa tärinäherkille alueille Lohjalla, Vihdissä, Nummelassa, Porissa, Ulvilassa, Muhoksella ja Kouvolassa nopeusrajoituksia yli 3000 tonnin tavarajunille. Nopeuden alentaminen 50 km/h nopeuteen on todettu hillitsevän tärinää. Joulukuun 13. päivästä lähtien nopeusrajoitukset laajennetaan koskemaan myös yli 2500 tonnin junia, joissa on kuormattuja itäisen yhdysliikenteen vaunuja.
Muutos vaikuttaa erityisesti rataosilla Hanko-Hyvinkää ja Kotka-Kouvola, joilla kulkee enemmän hieman alle 3000 tonnin liikennettä.

2 kommenttia aiheesta “Junaliikenteen nopeusrajoitusten piiriin lisää raskaita tavarajunia Kotka-Kouvola rataosalle

 • 10.10.2020 at 18:51
  Permalink

  On jo kiire uusia Kotka-Kouvola väli. Mitä maksaa ja kuka maksaa? Kenellä korvausvastuu, jos ajan kanssa talojen perustukset pettää?

  Reply
 • 21.10.2020 at 09:16
  Permalink

  Maaperä on noussut jo radan molemmin puolin, kun nyt on jätemaata läjitetty ”meluvalleiksi” radan viereen. Radan varren talot ovat jääneet maankasauksen johdosta aiempaa alemmaksi. Maavallit liukuu kun organista alusmaata ja kasvistoa ei ole poistettu. Tästä on seurauksena huleojien nousu, joka estää veden virtauksen tonteilta jopa kauempaakin sivuojista ja aiheuttaa radan varren tulvimisen. Esimerkkinä Myllykoskella uusi Kyöstinkujan jatke, jonka sadevedet on ohjattu radan varressa sijaitsevaan huleojaan, jonka pohja on kohonnut estäen veden valumisen naapuritonteilta vanhaan 1890-luvulla rakennettuun huleojaan, joka on toiminut moitteettomasti jo toistasataa vuotta!

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Aiotko ottaa koronarokotteen, kun se tulee mahdolliseksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...