0

MLL:n Kaakkois-Suomen piiri juhlii 100 vuotta jakamalla lastenhoitotunteja – Ruokakorttejakin on edelleen jaossa

Mannerheimin Lastensuojeluliitto täyttää 100 vuotta 4.10. MLL:n perustivat ylihoitajatar Sophie Mannerheim, ylilääkäri Arvo Ylppö, kouluneuvos Eerik Mandelin sekä Sophien veli kenraali Mannerheim perustamisjulistuksella: ”Työn päämääränä olkoon että jok’ainoa Suomen lapsi äidin-kohdusta lähtien ja kautta koko kasvinaikansa saa oikeutetun osan siitä hellyydestä ja huolenpidosta, joka yksinään voi laskea pohjan heidän kehitykselleen hyviksi ja hyödyllisiksi kansalaisiksi.”
Mannerheimin Lastensuojeluliiton työ on ulottunut jokaiselle lasten elämän osa-alueelle lainsäädännöstä, neuvolatoiminnan kehittämisestä koulutielle, keskoskaapista uimakouluihin ja hammaspesulle. MLL syntyi aikanaan, jotta jokaisella lapsella olisi mahdollisuus hyvään lapsuuteen. MLL:n Kaakkois-Suomen piirin alueella toimii lapsiperheiden apuna 750 vapaaehtoista ammattilaisten tukemana.
– Sadassa vuodessa on tapahtunut hienoa kehitystä, vaikka tehtävää vielä onkin. Juuri nyt vanhemmat kertovat kasvaneesta tuen tarpeesta. Suuri osa MLL:n työstä on perheiden keskinäistä tukea. Se lisää sekä auttajan että avun vastaanottajan hyvinvointia, jolloin vaikutukset ovat moninkertaiset, toteaa MLL:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Christa Carpelan.
Perheet kertovat saaneensa MLL:lta arkeensa käytännön tukea, joka on auttanut jaksamaan, myös korona-aikana. Juhlapäivän kunniaksi MLL:n Kaakkois-Suomen piiri jakaa 100 lastenhoitotuntia kymenlaaksolaisille perheille arjen avuksi. Lastenhoitotuntien hakuohjeet kaakkois-suomenpiiri.mll.fi/lastenhoitotoiminta/
– Myös ruokalahjakortteja voi vielä hakea Kymsoten Pyydä apua -palvelun kautta. Ruokalahjakortteja on jaettu jo yli 1000 kappaletta. Lämmin kiitos lahjoittajille, muistuttaa Carpelan.
Pandemiatilanteen vuoksi itse juhlinta on siirretty ensi vuoteen. MLL haluaa kuitenkin levittää iloa ja toteuttaa Konsertin lastenmusiikkiyhtye Mirkka ja Luis:n kanssa. Konsertti on nähtävissä 4.10. kello 16.00 Konserttikeskuksen Youtube-kanavalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Vaikuttaako koronarajoitukset syyslomasuunnitelmiisi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...