0

RATA-kirjoituskilpailuun saapui 274 tekstiä – Kolme voittajaa palkitaan Kymi Libri -kirjamessuilla

Reuna-kustantamon ja Kymi Libri -kirjamessujen rata-aiheiseen kirjoituskilpailuun saapui syyskuun loppuun mennessä ennätykselliset 274 kilpailutyötä.
Raadilla on edessään hikinen urakka valita niistä noin seitsemän prosenttia julkaistavaksi antologiassa Rata – 20 kertojaa.
Teksteistä osa on novelleja ja kertomuksia, osa runoja, haikuja ja laulunsanoja.
Tuomaristo, suomentaja Toini Lehto ja runoilija AP Kivinen, ovat aloittaneet teksteihin tutustumisen ja päättävät tammikuun loppuun mennessä antologiassa julkaistavat tekstit.
Kahdenkymmenen tekstin joukosta valitaan kevään aikana kolme kirjoituskilpailun voittajaa, jotka palkitaan Kymi Libri -kirjamessuilla 24.7.2021.

Kommentteja aiheesta “RATA-kirjoituskilpailuun saapui 274 tekstiä – Kolme voittajaa palkitaan Kymi Libri -kirjamessuilla

  • 4.10.2020 at 12:43
    Permalink

    Rata on täynnä suloista hulluutta. Viimeisin on tämä silkkirata, jolle Kouvolassa tehdään nyt velkarahalla kuivasatamaa 50 kilometrin päähän laivareiteistä. Nyt kun Keskikymen uusi uljas asema on valmis – vähän jälkijunassa ollaan, kun Myllykosken paperikoneetkin on jo toimitettu silkkitien toiseen päähän. Mutta silkkipaperille tulee vielä kysyntää, kun pehmopaperin tuotanto loppuu. Hienoimmat peput putsattiin ennen silkkipaperilla ja kohta sitä saadaan pitkin silkkiväylää. Ennen kuin Väyläviraston kapasiteeti loppuu pitää vielä radan reunalle saada ne Reuna kustantamon laiturit ja kaivaa Vanhan rautakaupan arkistoista Kymijoen kanavan piirustukset. Ei tekemättömät työt hurskaalta hullulta lopu ja koko laakso pääsee nauttimaan uuden silkkikanavan antimista ihan marskin malliin ”reunoja myöten!”

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...