0

Inkeroisten Valtatien raittisillan kevyt liikenne kiertotielle ensi viikolla – Rakennustyöt kestävät joulukuulle asti

Inkeroisten Valtatien raittisillan uusiminen alkaa ensi viikolla. Kevyen liikenteen yhteys katkaistaan rakennustyön ajaksi raittisillan kohdalta ja kevyt liikenne ohjataan kiertotielle kulkemaan kadun toiselle puolelle. Työt valmistuvat joulukuuhun mennessä.
Kouvolan kaupungin yhdyskuntatekniikka rakennuttaa Valtatien raittisillan uusimisen. Raittisilta sijaitsee kevyen liikenteen väylällä Inkeroisissa Valtatien kadun ja Kortojan risteyskohdassa.
Valtatien raittisillan rakennusurakka käsittää nykyisen huonokuntoisen teräsputkisillan (putken sisähalkaisija 3,0 metriä ja pituus 17,0 metriä) uusimisen sekä samalla parannetaan liikenneturvallisuutta uusimalla sillan kaiteet.
Hankkeen pääurakoitsijana toimii Recset Oy.
Rakennustöiden ajaksi kevyen liikenteen yhteys katkaistaan raittisillan kohdalta ja kevyt liikenne ohjataan kiertotielle kulkemaan kadun toiselle puolelle.
Valtatien raittisillan rakennustyöt tehdään kuivatyönä ja tämä vaatii Kortojan vedenpinnan laskemista työn ajaksi ja työpadon rakentamista. Eli ylävirranpuolelta Kortojan raittisillan tyhjennysventtiilit avataan ja lasketaan Kortojan veden pinta alas sekä alavirran puolelle rakennetaan työnaikainen työpato.

Valtatien raittisillan rakennustyöt käynnistyvät vilkkaalla taajama-alueella. Alueella on runsaasti ajoneuvo- ja kevytliikennettä sekä koululaisia. Alueen kadunkäyttäjiä ja kevyen liikenteen kulkijoita pyydetään huomioimaan työmaa-alueella työskentelevät työntekijät ja työkoneet sekä kulkijoita kehotetaan varovaisuuteen alueella.
Kouvolan kaupunki pahoittelee Kortojan vedenpinnan laskusta aiheutuvaa haittaa. Kaupunki puhdistaa samassa yhteydessä ojan pohjasta paljastuvat roskat ja jätteet kuten polkupyörät.

3 kommenttia aiheesta “Inkeroisten Valtatien raittisillan kevyt liikenne kiertotielle ensi viikolla – Rakennustyöt kestävät joulukuulle asti

 • 2.10.2020 at 19:14
  Permalink

  Saa nähdä aukeaako venttiilit!

 • 3.10.2020 at 09:17
  Permalink

  Hyvä että ojan pohja puhdistetaan samalla kertaa. Ojan reunat voisi myös jotenkin uudistaa nätimmiksi esimerkiksi kukka-/pensasistutuksia tai jopa kirsikkapuita. Tulisi kaunista.

 • 4.10.2020 at 12:57
  Permalink

  Puhdistamistarpeen aiheuttaa kaatojen puute radan varren huleojissa Kouvolasta etelään. Turha kunnostaa huleoija, jos riittävästä kaadosta ei huolehdita! Vaikka maasto laskeutuu etelään, ojan pohjat nousee eteen. Vesi ei kulje ja ojat keräävät kaiken lian ja syntyy sopiva kasvualusta hyttysille. Ilmaston lämmetessä saamme nauttia malariasta, jonka levittäjät ovat maanvaiva Viron maassa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aiotko ottaa koronarokotteen, kun se tulee mahdolliseksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...