0

Toimielimet vähenevät ja päätöksenteko tiivistyy Kouvolan uudessa organisaatioesityksessä

Kaupunginhallitus aloittaa maanantaina 28.9. käsittelyn Kouvolan kaupungin toimiala- ja toimielinrakenteen uudistuksesta, joka on tarkoitus tulla voimaan 1.6.2021 alkaen.
Ehdotuksessa valtuuston koko olisi 51 jäsentä ja kaupunginhallituksen jäsenmäärä 11. Tulevaisuusjaosto lakkautetaan ja sen tehtävät siirretään kaupunginhallitukselle ja muille viranomaisille. Maaseutulautakunta lakkautetaan ja sen tehtävät siirretään muille toimielimille ja viranhaltijoille. Rakennus- ja ympäristölautakunta lakkautetaan ja sen tehtävät siirretään teknisen lautakunnan alaisuuteen perustettavalle lupajaostolle. Kasvatus- ja opetuslautakunnan, liikunta- ja kulttuurilautakunnan sekä teknisen lautakunnan jäsenmäärä on 11 jäsentä.
Kouvolan kaupungissa voi ehdotuksen mukaan olla päätoiminen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, osa-aikainen valtuuston puheenjohtaja ja ylintä poliittista johtamista vahvistavat osa-aikaiset lautakuntien puheenjohtajat.
Yksittäiset ei-strategiset tehtävät siirretään kaupunginhallitukselta lautakunnille ja viranhaltijoille.

Ammatillinen organisaatio muodostuu ehdotuksen mukaan kolmesta toimialasta: konsernipalvelut, hyvinvointipalvelut ja elinvoimapalvelut. Konsernipalvelujen toimiala muodostuu neljästä palvelusta (hallinto-, talous-, henkilöstö- sekä tilapalvelut), hyvinvointipalvelujen toimiala kahdesta palvelusta (opetus ja varhaiskasvatus sekä kulttuuri ja liikunta) ja elinvoimapalvelut kolmesta palvelusta (lupapalvelut, kaupunkikehitys sekä kiinteistöpalvelut).
Kaupungin ja Kinnon tehtävien läpikäynti ja organisaatioiden roolien terävöittäminen huomioidaan vuoden 2021 palvelusopimuksessa ja tehtäväkuvauksissa.
Hyvinvointijohtajan tehtävät muuttuvat 1.6.2021 alkaen liittyen erityisesti Kymsoten palvelusopimukseen. Muut hyvinvointitehtävät uudelleenorganisoidaan ja tarkastellaan mahdolliset päällekkäisyydet Kymsoten tehtävien kanssa.
Konsernipalveluiden tilapalvelut -yksikön sekä asuminen ja ympäristö- toimialan kiinteistönhoitopalveluiden osata käydään loppuvuodesta läpi yksiköiden tehtävät ja asiantuntijoiden tehtävänkuvat sekä ratkaistaan kysymys mahdollisesta uudelleenorganisoinnista.

2 kommenttia aiheesta “Toimielimet vähenevät ja päätöksenteko tiivistyy Kouvolan uudessa organisaatioesityksessä

 • 27.9.2020 at 10:41
  Permalink

  Toivottavasti valtuusto hyväksyy muutokset! Vai antavatko ”vanhat jäärät” ryhmilleen määräyksen, että mitään ei muuteta.

  Reply
 • 28.9.2020 at 17:33
  Permalink

  Jos valtuusto ei hyväksy, niin vaalit keväällä, joiden tulos pakko hyväksyä. Siinä putoaa viimeiset ns.vanhat jäärät. Mikään ei enää pelasta Kouvolaa tämän kauden jäljiltä.

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Vaikuttaako koronarajoitukset syyslomasuunnitelmiisi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...