0

Pihlajalinna tuottaa koronanäytteenottopalveluita HUSille Kouvolassa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (HUS) on valinnut Pihlajalinnan yhdeksi palveluntuottajaksi koronanäytteenotossa Uudenmaan ja Kymenlaakson alueella.
HUSin hankinta koskee covid-19-nenänielunäytteenottoa. Päätöksen myötä Pihlajalinna avaa uusia drive-in-näytteenottolinjoja Helsingin Munkkivuoreen, Espoon Leppävaaraan ja Matinkylään, Klaukkalaan, Järvenpäähän, Kotkaan ja Kouvolaan. Näytteenottohenkilökunnan rekrytointi uusiin testauspisteisiin on käynnistetty.
– Pihlajalinnalla on vahva tausta julkisen sektorin kumppanina, ja meille on tärkeää antaa oma panoksemme yhteistyöhön myös nyt, kun koronavirustestausta edelleen tehostetaan kansallisen testaa-jäljitä-eristä-strategian mukaisesti, Pihlajalinnan operatiivinen johtaja Teija Kulmala sanoo.
Sopimuskausi on voimassa 31.5.2021 asti ja sitä voidaan jatkaa optiokaudella vuoden 2021 loppuun.
Pihlajalinna on avannut syksyn aikana myös uusia koronatestauspisteitä yksityis- ja työterveysasiakkaidensa käyttöön eri puolilla Suomea. Lista yksityis- ja työterveysasiakkaiden testauspisteistä löytyy Pihlajalinnan verkkosivuilta.

2 kommenttia aiheesta “Pihlajalinna tuottaa koronanäytteenottopalveluita HUSille Kouvolassa

 • 23.9.2020 at 13:18
  Permalink

  HUS ja 24 jäsenkunnan sairaanhoito, mutta Kouvola ja Kotka eivät kuulu näihin. Laboratoriopalvelut ovat olleet HUSsin jo kauan esimerkiksi Keltakankaalla. Miten tämä kaikki linkittyy soteen, jota nyt tehty vuosia ja hallitus ei halua yksityisiä mihinkään toimintaan eikä valinnan vapautta. Voiko joku selventää asioita.

  • 23.9.2020 at 17:15
   Permalink

   Kymsote on myynyt laboratoriopalvelut Hus-Labille samoin kuin logistiikan (varastot yms). Pakkohan on olla HUS-osakkaana, koska muuten ei voisi ostaa inhouse-tyyppisesti. Mutta kalliiksi tulee, se on varma.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aiotko ottaa koronarokotteen, kun se tulee mahdolliseksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...