Elämyksiä kotimaisesta ruuasta

Lähiruokamessut lauantaina avannut Elimäki-Korian aluetoimikunnan puheenjohtaja Ilkka Tirkkonen uskoi, että hyvä tapahtuma on tulossa. – Suomen suurimmassa ruokatapahtumassa ei turhaa

Stiina Kokkonen

Lähiruokamessut lauantaina avannut Elimäki-Korian aluetoimikunnan puheenjohtaja Ilkka Tirkkonen uskoi, että hyvä tapahtuma on tulossa.

– Suomen suurimmassa ruokatapahtumassa ei turhaa pönötetä.

Viime vuonna vierailijoita oli yli 9000. Tälle vuodelle tavoitetta ei ole asetettu – ainakaan suureen ääneen kerrottu. Mutta jos vain sää suinkin sallii tuhansista kävijöitä puhutaan tälläkin kertaa.

– On ehdotettu, että tapahtuma vietäisiin pois Elimäeltä. Lähiruoka syntyy kuitenkin maaseudulla ja tapahtumakin pitää olla ruuan syntyseudulla, maalla.

Lähiruokamessuilla riittää monenlaista herkkua kotiin vietäväksi. Lahjaksi tai omaksi iloksi voi hankkia käsitöitä. Vaikka korona-aikaa eletäänkin, tuttujen tapaamisellakin on tärkeä sija.

Lapsille ja lapsenmielisille on kotiseutumuseolla kotieläimiä, polkutraktorirata ja kahvio. Tirkkonen muistutti myös Mustilan alueen yrityksistä ja tapahtumista.

Lähiruokamessuja vietetään lauantaina ja sunnuntaina vanhan puukoulun pihapiirissa. Teemana on metsä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka