0

Ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi abiturientit siirtyvät Kouvolan lukioissa maanantaina etäopetukseen

Kouvolan kaupunki on selvittänyt tarpeellisia toimenpiteitä perjantaina 11.9. yhdessä Kymsoten tartuntatautiviranomaisten kanssa. Kaupungin valmiusryhmä kokoontui ylimääräiseen kokoukseen perjantaina iltapäivästä.
Varotoimenpiteenä maanantaina alkavien yo-kirjoitusten turvaamiseksi abiturientit siirtyvät Kouvolan lukioissa 14.9. alkaen etäopetukseen yo-kokeiden ajaksi lukuun ottamatta koeviikon kokeita. Lukiot tiedottavat abiturientteja koeviikon kokeisiin osallistumisesta erikseen. Muut lukion opiskelijat jatkavat lähiopetuksessa. Etäopetukseen voidaan kuitenkin siirtyä nopeasti tilanteen niin vaatiessa.

KooKoon U20-joukkueessa on toisen asteen opiskelijoita. Kymsoten ja kaupungin selvityksen mukaan koronavirustartunnan saaneet KooKoon joukkueen pelaajat eivät ole aiheuttaneet muiden oppilaiden altistumisia kouluissa. Koulutyö jatkuu pääosin normaalisti Kouvolassa. Tartunnan saaneet on määrätty eristykseen ja muu joukkue ja joukkueenjohto sekä ottelutapahtumassa altistuneet toimihenkilöt on määrätty karanteeniin.

Kymsote jatkaa edelleen altistuneiden kartoitusta ja tartuntaketjujen selvittämistä. Kouvolan kaupunki on varautunut toteuttamaan tarvittaessa nopealla aikataululla toimenpiteitä mahdollisesti kehittyvän epidemian hillitsemiseksi. Kaupunki toimii tilanteessa tartuntatautiviranomaisilta tulevien ohjeiden mukaisesti ja seuraa tilanteen kehittymistä yhdessä Kymsoten kanssa.
– Muistutan nyt kaikkia siitä, että koronavirusta liikkuu sekä meidän alueellamme että lähialueilla, toteaa turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén.
– Hyvin suuri määrä tartuntatilanteista liittyy erityisesti vapaa-ajan viettoon. Kannattaa oikeasti miettiä, mitä nyt vapaa-ajallaan nyt tekee ja miten siellä käyttäytyy, Franzén toteaa.
– Asiasta kannattaa keskustella myös kodeissa lasten ja nuorten kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...